12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljȘoferi captivi în parcarea subterană

Șoferi captivi în parcarea subterană

Barierele parcării subterane din centrul municipiului Craiova s-au blocat ieri, în jurul orei 11.30, așa că șoferii nu au putut nici intra și nici ieși din parcarea dată în folosință în urmă cu două luni (27 mai).
În aceste condiții, șoferii care au rămas blocați în parcare au sunat chiar şi la poliţie pentru a explica situaţia creată, iar cei care încercau să intre făceau cale întoarsă după ce își dădeau seama că cele două bariere ale căii de acces în parcare sunt blocate. La faţa locului au ajuns câțiva reprezentanţi ai firmei de mentenanţă, care au stabilit că este vorba de o problemă a sistemului. Atât barierele de la intrare, cât și cea de la ieșire au fost ridicate manual, iar șoferii au putut intra gratis în parcare, pentru că nici automatele de tichete nu au funcționat. De altfel, șoferii au fost sfătuiți să intre în parcare pentru a nu crea blocaje.
Întrebați despre această situație, reprezentanții Primăriei Craiova au precizat că a fost vorba de o defecțiune a sistemului, însă tehnicienii au remediat defecțiunea. „A fost o defecţiune de sistem, s-a blocat un echipament. A intervenit o echipă de la Civitas şi s-a remediat defecţiunea. Între timp, au fost ridicate barierele pentru a nu exista blocaje“, a declarat Mihail Genoiu, unul dintre viceprimarii municipiului Craiova. Ieri, în jurul orei 15.00, barierele și automatele de tichete funcționau normal.
Parcarea subterană de lângă Teatrul „Marin Sorescu“ a fost dată în folosință pe 27 mai, accesul fiind gratuit până pe data de 30 mai. Parcarea subterană din centrul Craiovei are două niveluri și 619 locuri, însă, deocamdată, este ocolită de șoferi. Din cele peste 600 de locuri, zilnic sunt ocupate aproximativ 10%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS