10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTrei fete și fratele lor mai mare s-au înecat în râul Jiu

Trei fete și fratele lor mai mare s-au înecat în râul Jiu

Trei fete de 9, 12 și 13 ani, precum și fratele lor de 22 de ani au dispărut, ieri, după prânz, în apele Jiului. După câteva ore de căutări, pompierii și scafandrii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj au reușit să găsească și să aducă la mal trupul neînsuflețit al fetei de 12 ani și pe cel al fratelui său.
Pompierii doljeni au fost anunțați ieri, în jurul orei 13.30, despre faptul că patru copii, trei fete și un băiat, în vârstă de 9, 12, 13, respectiv 22 de ani, au dispărut în apele Jiului, pe raza comunei Podari. Este vorba de Livia, Larisa, Mădălina și Auraș, patru dintre copiii familiei Mihai din localitate.
La fața locului au fost trimise mai multe echipaje de pompieri și scafandri, dar și un echipaj medical, fiind demarate căutările celor patru frați. Între timp, pe malul Jiului a venit familia celor dispăruți, care a susținut că copiii nu veniseră la scăldat, ci au fost aruncați în apă de persoane necunoscute. Membrii familiei Mihai au explicat că patru fete cu vârstele cuprinse între 9 și 13 ani, dar și fratele lor de 22 de ani, au fost luați de pe stradă de două persoane mascate, care i-au urcat într-o mașină neagră, i-au adus pe malul Jiului și i-au aruncat în apă. Patru dintre ei au fost luați de curenți, iar fata de 10 ani a reușit să se salveze și a fugit acasă pentru a anunța nenorocirea.
Polițiștii doljeni au precizat că un astfel de scenariu este improbabil, mai ales că pe mal au fost găsite hainele copiilor, care ar fi intrat în apă să se scalde, însă au fost luați de curenți.
De asemenea, oamenii legii nu au reușit să identifice martori care să susțină povestea fetei de 10 ani. Totuși, oamenii legii spun că fac cercetări pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat.
„Polițiștii fac verificări pentru clarificarea împrejurărilor în care s-a produs acest eveniment nefericit“, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj.
Pompierii doljeni spun că scăldatul trebuie să se facă doar în locuri special amenajate, cum ar fi piscinele sau ștrandurile. De asemenea, pompierii recomandă să nu vă scăldați în râuri, lacuri, canale de irigații sau alte cursuri de apă cu maluri abrupte, curenți foarte puternici, albii nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi și trunchiuri de copaci.
„Le recomandăm părin­ților să-și supravegheze atent copiii și să nu-i lase niciodată singuri în apă. Este indicat ca autoritățile publice locale și operatorii economici care administreaza sau au pe raza teritorială cursuri de apă ori alte suprafețe de apă care pot prezenta pericol de înec, să identifice aceste locuri și să semnaleze acest pericol prin instalarea unor panouri de avertizare“, au mai precizat reprezentanții ISU Dolj.
Pompierii doljeni au mai declarat pentru GdS că scafandrii vor continua căutările până vor găsi și trupurile neînsuflețite ale fetelor de 9 și 13 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS