10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljȘcoala Internațională pentru Artă și-a deschis porțile

Școala Internațională pentru Artă și-a deschis porțile

Participanții la Școala Internațională pentru Artă, în vizită la cabinetul Constantin Brâncuși (Foto: Bogdan Grosu)
Participanții la Școala Internațională pentru Artă, în vizită la cabinetul Constantin Brâncuși (Foto: Bogdan Grosu)

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman“, în parteneriat cu Clusterul Inter-Regional pentru Industrii Culturale „Tara Litua“, Academia Internațională „Mihai Eminescu“ și Centrul Internațional pentru Artă și Creaţie Constantin Brâncuși organizează, în perioada 20-30 iulie, Școala Internațională pentru Artă „Reflecții ale moștenirii culturale în arta lui Constantin Brâncuși“. Manifestarea va avea loc în Craiova, Mușetești, Peștișani, Bumbești-Jiu, Târgu Jiu, Drobeta-Turnu Severin. După deschiderea oficială găzduită joi, 21 iulie, de Biblioteca Județeană, participanții au trecut pragul Muzeului de Artă din Craiova pentru a pătrunde în cabinetul Brâncuși.
„Este prima ediție a Școlii Internaționale pentru Artă, care și-a propus să pună în evidență moștenirea culturală și reflecțiile privind arta modernă, generată de creația lui Constantin Brâncuși. Participă tineri din comunitățile românești din afara țării, din Republica Moldova, Serbia, Italia și, evident, România. Sunt studenți, liceeni care au preocupări precum literatura, arta. Sperăm că după zece zile creația lor va fi pusă într-o altă lumină, pentru că au îndrumători de clasă. Aș aminti pe Vincenzo Bianchi, care este cel mai mare sculptor al lumii, nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace, profesorul Constantin Barbu, prof. univ dr. Cătălin Bordeianu, prof. univ dr. Cristian Tiberiu Popescu, arhitecți cum este Mircea Dobrinescu. Este o sărbătoare a sufletului și credem că finalul va dovedi că am fost inspirați“, a precizat prof. univ. dr. Ion Deaconescu, președintele Școlii Internaționale pentru Artă.
Participanții la prima ediție a Școlii Internaționale pentru Artă vor traversa o perioadă tumultoasă în ceea ce privește creația, pentru că pe parcursul derulării manifestării trebuie să scrie, să picteze, să participe la colocvii și dezbateri la poalele Parângului, în localitatea Mușetești. Școala Internațională pentru Artă se va încheia cu un traseu turistic cultural la Dunăre, dar și cu o seară de gală, când vor fi acordate premii pentru tinerii artiști, la Muzeul de Artă Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS