13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljean arestat pentru că a târât cu mașina un polițist local

Doljean arestat pentru că a târât cu mașina un polițist local

Un agent de la Poliția Locală Craiova a fost luat pe portiera mașinii și târât aproximativ zece metri de un șofer care a demarat în trombă, după ce polițistul i-a cerut să se legitimeze, pentru că refuzase să părăsească zona unde staționarea era interzisă. Șoferul în cauză a fost reținut marți seară pentru 24 de ore, iar ieri instanța a decis arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

Un agent de la Poliția Locală Craiova a fost accidentat, marți, cu mașina de un doljean care nu a dorit să se conformeze indicațiilor acestuia. Incidentul s-a petrecut în centrul orașului, la intersecția străzilor A.I. Cuza și Panait Moșoiu, și a pornit de la refuzul șoferului de a-și muta autovehiculul parcat în zona trecerii de pietoni, în dreptul indicatorului „Oprirea interzisă“. Când i s-au cerut actele, bărbat de 36 de ani a demarat în trombă, polițistul local fiind luat pe portieră și târât circa zece metri. În momentul în care agentul a reușit să se desprindă de ușă, șoferul a închis portiera și și-a continuat drumul. În urma accidentului, polițistul local agresat, Ionel Broboană, în vârstă de 47 de ani, a suferit răni ușoare la un braț și un picior.
Ulterior, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Craiova au reușit să-l identifice și să-l prindă pe șoferul agresor. Este vorba de Daniel Bancău, din comuna Vârvoru de Jos, pentru care s-a emis marți seară o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pentru comiterea infracțiunii de ultraj. „Mă aflam în serviciul de patrulare pentru fluidizarea traficului rutier și prevenirea opririi și staționării în alte locuri decât cele prevăzute de lege. În zona Universitate, colegii luau măsuri de sancționare în cazul a două autoturisme parcate neregulamentar, iar eu am trecut la alte autoturisme pe care trebuia să le îndepărtez din zonă, pentru fluidizarea traficului. A oprit un Audi de culoare albă, cu numere de Brașov, chiar în dreptul indicatorului cu oprirea interzisă, iar eu i-am pus în vedere să se pună în mișcare. Șoferul nu a ținut cont și a vrut să părăsească autoturismul, eu am trecut la identificarea acestuia, moment în care șoferul a pornit motorul și a plecat cu mine cu tot, cu portiera deschisă. M-a târât câțiva metri, pe laterală, provocându-mi leziuni la piciorul drept și mâna dreaptă. Apoi a oprit, la strigătele trecătorilor, eu m-am desprins de mașină, iar el a închis ușa și a plecat în trombă. Nu am avut nici o conversație cu dânsul, chiar nu a părut recalcitrant, nu știu de ce a recurs la un asemenea gest“, a explicat victima, Ionel Broboană, agent principal în cadrul Poliției Locale.
La rândul său, directorul Poliției Locale Craiova, Octavian Mateescu, a menționat că bărbatul de 36 de ani care parcase în dreptul trecerii de pietoni aflate vizavi de Teatrul Național a argumentat că dorește să facă anumite cumpărături, iar când polițistul local i-a pus în vedere să părăsească zona, pentru că încurca traficul rutier și pietonii, a refuzat. „Bărbatul a avut intenția să predea actele în momentul în care i s-a cerut să se legitimeze, chiar s-a aplecat în partea din dreapta a mașinii, dar a demarat cu portiera deschisă, acroșându-l pe polițistul local și târându-l efectiv pe strada A.I. Cuza circa zece metri“, a mai spus Mateescu.

Șoferul arestat nu ar fi la prima abatere

În urma cercetărilor efectuate de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, a audierii martorilor și măsurătorilor făcute la fața locului, Daniel Bancău și-a petrecut seara de marți în arest, iar ieri a fost prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Magistrații de la Judecătoria Craiova au dat curs cererii procurorului, iar bărbatul va rămâne în arest timp de o lună.
Daniel Bancău nu ar fi la prima abatere. Bărbatul a mai fost cercetat într-un dosar penal de ucidere din culpă deschis în 2010, ca urmare a unui accident rutier. Pe 30 septembrie 2010, Judecătoria Craiova îl condamna pe Bancău la un an și șase luni de închisoare, pentru ucidere din culpă, și îl obliga, alături de firma de asigurare, la plata de despăgubiri materiale şi daune morale către victime. În martie 2011, Tribunalul Dolj a schimbat încadrarea juridică a faptei și l-a condamnat pe Daniel Bancău la un an şi șase luni de închisoare, cu „suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de cinci ani şi șase luni“. Legea spune că reabilitarea în cazul suspendării condiţionate a executării pedepsei intervine de drept dacă condamnatul nu a săvârşit din nou o infracţiune pe parcursul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei.
Polițiștii locali au continuat și ieri să-i sancționeze pe șoferii care parchează neregulamentar pe strada A.I. Cuza, în zona Universitate, iar cei care nu s-au conformat să-și mute mașinile s-au ales cu amendă contravențională și puncte de penalizare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS