Daniel Antonie nu scapă de schimbare (Foto: Eugen Măruţă)
Daniel Antonie nu scapă de schimbare (Foto: Eugen Măruţă)
Daniel Antonie nu scapă de schimbare (Foto: Eugen Măruţă)

Directorul Diviziei Miniere din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), Daniel Antonie, își va pierde funcţia, după ce a rămas definitiv sub control judiciar. Cu toate că se află în concediu de odihnă, Daniel Antonie nu va rămâne nesancţionat de către Consiliul de Supraveghere al CEO. Structura de conducere din CEO are astăzi programată o şedinţă în care va fi analizată situaţia şefului Diviziei Miniere, judecat într-un dosar penal şi urmărit penal în altul. Daniel Antonie se află sub control judiciar, iar procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus ca acesta să nu mai poată ocupa funcţia actuală. Directorul a contestat măsura controlului judiciar, însă a pierdut definitiv şansa de a scăpa de restricţiile impuse până la începutul acestei toamne.

Urmărit penal pentru abuz în serviciu

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova l-au pus sub urmărire pe Daniel Antonie pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu. „În perioada octombrie 2013 – martie 2014, inculpatul Antonie Daniel, în calitate de director al Sucursalei Divizia Minieră din cadrul SC CEO SA, beneficiind de complicitatea și a altor persoane, a dispus, cu încălcarea dispozițiilor legale în domeniul achizițiilor publice, achiziționarea la prețuri supraevaluate de către societatea pe care o conducea a unui număr de 272 furtunuri pentru stingerea incendiilor şi 170 truse sanitare de prim ajutor. Prin această conduită infracțională, profitând și de faptul că la nivelul unităților miniere din subordine era necesară achiziționarea de truse medicale și furtunuri pentru pompieri, inculpatul Antonie Daniel a prejudiciat bugetul Sucursalei Divizia Minieră din cadrul SC CEO SA cu suma de 415.240,66 lei“, conform DNA. Daniel Antonie este cel mai vechi membru al Directoratului CEO şi este judecat pentru abuz în serviciu în dosarul „Bani pentru Medinţu“, aflat pe rolul Tribunalului Gorj.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.