Acasă Local Gorj Vicepremierul Borc, aşteptat la CEO

Vicepremierul Borc, aşteptat la CEO

-

Complexul Energetic Oltenia, în atenţia guvernanţilor şi a politicienilor
Complexul Energetic Oltenia, în atenţia guvernanţilor şi a politicienilor

Vicepremierul Costin Borc, ministrul economiei, este aşteptat în perioada următoare la Complexul Energetic Oltenia (CEO). Preşedintele social-democrat Liviu Dragnea i-a cerut vicepremierului Costin Borc să vină la Târgu Jiu pentru a tranşa problemele de la nivelul Complexului Energetic Oltenia, compania urmând să disponibilizeze în acest an în jur de 2.000 de salariaţi. Potrivit ecopolitic.ro, liderul PSD, Liviu Dragnea, i-ar fi transmis vicepremierului Borc să stea de vorbă cu şefii CEO, dar şi cu specialiştii din minerit şi energie care încearcă să depăşească situaţia critică în care se află societatea. „Despre Complexul Energetic Oltenia și despre minerit, în general, cred că ar fi bine să meargă în teritoriu să discute direct cu oamenii și cu specialiștii în zonele respective. PSD nu este de acord ca în România, în viitor, să renunțăm total la minerit, pentru că este o sursă de energie complementară care poate fi oricând folositoare“, a declarat Liviu Dragnea.
Dragnea consideră că vicepremierul Costin Borc trebuie să vină personal în Gorj pentru a afla care sunt cele mai bune soluții pentru ca CEO să funcționeze în continuare. De asemenea, Dragnea i-a spus lui Costin Borc că nu e benefic pentru companie ca sediul CEO să fie mutat în București, liderul PSD fiind, însă, de acord doar cu mutarea unui compartiment de achiziţii în Capitală. „Sugestia mea a fost să meargă acolo să discute, să stea cât e nevoie, și să vadă care sunt cele mai bune soluții pentru ca această companie să funcționeze în continuare. De asemenea, i-am spus că părerea noastră este că nu credem că e benefic ca sediul CE Oltenia să fie mutat în București și, din câte am înțeles, este și părerea dumnealui. Am înțeles că ar avea în intenție să transfere la București poate doar partea de achiziții, pentru a fi mai multă transparență, eventual, dar n-am înțeles că se pune problema să mute sediul de acolo“, a mai spus Liviu Dragnea.

ȘTIRI VIDEO GdS

Grefierii au pensii de serviciu, nu speciale

Sindicatul Dicasterial, care reprezintă o parte din personalul auxiliar din instanţe şi parchete, recţionează la discuţiile privind tăierea pensiilor speciale.

Tiberiu Ungureanu, noul şef al ANP

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, l-a împuternicit, luni, pe comisarul-şef Tiberiu Ungureanu în funcţia de director general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP)...