Stadion de atletism din toamnă?

Autori


La stadionul de 5.000 de locuri din Craiova, care se construiește lângă arena „Ion Oblemenco“, se muncește de zor. Lucrările au avansat vizibil față de 1 iunie, când au fost prezentate de GdS, iar constructorul crede că se va încadra în noul termen înaintat către primărie, 10 septembrie.

https://www.youtube.com/embed/yDk4tFBrXw8

Până să fie dată în folosință arena „Ion Oblemenco“, în peisajul sportiv din Bănie și-ar putea face apariția stadionul de 5.000 de locuri atât de așteptat de atleții craioveni. Construit în vecinătatea complexului „Ion Oblemenco“, stadionul destinat fotbalului și atletismului ar fi trebuit finalizat toamna trecută, dar termenul s-a tot prelungit. Obiectivul în valoare de 1,6 milioane de euro și-a găsit constructor în august 2014, după două licitații nereușite, dar lucrările atribuite asocierii SC AB Tehnica SRL și SC K-BOX Construction Design SRL au demarat abia în mai 2015. Tot de atunci a început să curgă și termenul de șase luni dat pentru finalizarea lucrărilor, conform contractului. Acesta nu a fost însă respectat. Și nici termenul ulterior anunțat de primar, martie 2016, nu a fost respectat.

Marea problemă cu care s-au confruntat constructorii stadionului de atletism a fost nivelul pânzei freatice și faptul că șantierul se tot inunda. Când s-a rezolvat până la urmă problema cu apa, constructorul a înaintat primăriei un grafic reactualizat de lucrări, cu un nou termen de finalizare a stadionului: 10 septembrie. Asta se întâmpla pe 1 iunie, când șantierul a fost vizitat și de reporterii GdS. „Am reușit să rezolvăm problema cu apa în procent de 80 la sută, dar în momentul în care drenajele pentru suprafața de joc vor fi funcționale, sigur nu vom mai avea probleme cu apa în partea de teren și de construcție. Cauza întârzierilor a fost pânza freatică aflată destul de sus în zona aceasta, dar și apa pluvială evacuată de la lucrarea din amontele nostru, adică de la stadionul «Ion Oblemenco». Am reușit să scăpăm de această apă și abia acum a crescut și ritmul lucrărilor“, explica atunci, pentru GdS, Laurențiu Corcău, directorul tehnic al AB Tehnica SRL. „Dacă se va respecta graficul actual, am fi, într-adevăr, cu un an întârziere, dar suntem în penalități și ni le-am asumat, pentru că vrem să ducem la capăt lucrarea“, adăuga acesta.

Lucrările au progresat vizibil într-o lună și jumătate


Pe șantierul de la stadionul de atletism erau ieri circa 50 de muncitori care lucrau de zor la partea de tribune. Față de stadiul lucrărilor constatat de GdS la 1 iunie, stadiul actual oferea o imagine nouă, a unor lucrări care au progresat în mod evident. La 1 iunie se lucra doar la corpul C al tribunelor (tribunele sunt formate din patru corpuri: A, B, C și D), unde abia se turna placa de la nivelul doi, iar până ieri, într-o lună și jumătate, se mai ridicaseră alte două corpuri de tribună: A și B. „Din punctul de vedere al execuției, la stadionul de atletism lucrările sunt în grafic și se va respecta ultimul termen stabilit cu primăria. După cum se poate observa, corpul A este aproape finalizat, la corpul B se lucrează la placa de la nivelul doi, la corpul C deja sunt turnate picioarele de gradenă, iar cât mai curând o să ne mutăm și la corpul D al tribunei. În momentul în care Elpreco va avea toate gradenele turnate, pentru că unele sunt deja gata și sunt în custodia lor, putem finaliza acest proiect“, a declarat, ieri, Claudiu Vava, coordonatorul lucrărilor de la stadionul de atletism.

Acesta crede că, la modul în care se derulează în prezent lucrările, stadionul va fi gata până la toamnă. „Termenul final este cel stabilit, luna septembrie, dar eu cred că ne putem încadra și mai devreme, la cum decurg lucrurile acum. Au fost, într-adevăr, probleme cu apa. Când a plouat abundent stadionul a fost inundat din nou, dar s-au rezolvat și lucrările vor merge bine în continuare. La terenul de fotbal, drenajele sunt deja făcute, colectoarele la fel, mai lipsește gazonul. Dar și acesta va veni foarte repede, este deja comandat și operațiunea de montare a lui nu va dura mult“, a adăugat Claudiu Vava.

Ce presupun lucrările de la stadionul de atletism

Potrivit raportului întocmit de municipalitate pentru aprobarea în consiliul local a studiului de fezabilitate a obiectivului, la stadionul de atletism lucrările ar presupune construirea unei tribune VIP de 596 de locuri și a unor tribune pentru spectatori cu o capacitate de 4.432 de locuri, a unui teren de fotbal, o pistă de atletism de 400 de metri, pistă pentru săritura în lungime și triplusalt, groapă cu nisip, a unei baze sportive pentru aruncarea cu sulița, aruncarea cu discul, aruncarea cu ciocanul, aruncarea greutății, pentru săritura cu prăjina și săritura în înălțime. Dimensiunile terenului de fotbal ar trebui să fie conforme cu prevederile UEFA (105 x 68 metri), iar suprafața de joc să fie din gazon natural, compusă din rulouri de gazon, strat drenat din pietriș sau balast, pământ vegetal și sistem de încălzire a gazonului. La rândul ei, pista de atletism ar trebui prevăzută cu opt culoare de alergare (dimensiuni 400 m x 9,76 m) cu suprafață din îmbrăcăminte sintetică omologată de tip tartan. Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 15 iulie 2016

Actualitate

» CESIVO Agricultura, demonstraţie de utilaje agricole performante
» UPDATE / Tentativă de lovitură de stat în Turcia soldată cu 90 de morţi. Armata a preluat iniţial puterea, dar preşedintele Erdogan este din nou la conducerea țării
» Spania menţine nivelul 4 de alertă – „risc ridicat”
» Transporturile, verificate la graniţă cu mai multă atenţie
» Vecina de la 2, coşmarul locatarilor
» Taximetriştii, în vizorul poliţiştilor
» Craiova: Trei case au fost cuprinse de flăcări pe strada Ștefan cel Mare
» Ministerul Sănătății alocă 500.000 de lei pentru igienizarea de urgență a Spitalului de Arși
» Altă alertă la Nisa. Două clădiri, evacuate
» Liviu Dragnea, trimis în judecată pentru instigare la abuz în serviciu şi la fals intelectual
» Neculai Onţanu va fi eliberat din arest preventiv
» Autorul masacrului din Nisa, identificat
» Franţa prelungeşte starea de urgenţă până în octombrie 2016
» CSM: Afirmaţiile lui Traian Băsescu au afectat independenţa justiţiei
» Doliu național de sâmbătă până luni în Franţa
» BEI acordă României un împrumut de 360 de milioane de euro pentru facilitarea absorbției fondurilor europene

Publireportaj

» CESIVO Agricultura, demonstraţie cu utilaje agricole performante

Dolj

» Trei case din Bănie, cuprinse de flăcări
» Anchetă a Ministerului Sănătăţii la Spitalul Judeţean Craiova
» Întreruperi energie electrică de luni
» Ce plătiți la bloc când lipsiți de acasă
» „O ciudățenie a minții mele“, de Orhan Pamuk Editura Polirom
» Femeie lovită de o dubă, la o trecere de pietoni din Bănie
» De la diligențe la tren
» Taximetriștii din Craiova, controlați de polițiști
» Anchetă a Ministerului Sănătăţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova
» Craiova: Traseele E1T, E1R, 3b, 9 şi 25 vor circula deviat
» IPS Părinte Irineu va sfinţi Paraclisul Spitalului Municipal din Calafat
» Razie printre taximetriştii craioveni
» Craiova: Lansare de carte la “Aman”
» Concerte Filarmonica “Oltenia” Stagiunea Estivală 2016
» Aproape 6.000 de locuri la Universitatea din Craiova
» Doljean reţinut pentru tâlhărie

Gorj

» Motrenii riscă să rămână fără UATAA, furnizorul de agent termic
» Despăgubiri de 11 milioane de lei pentru sinistrații din Seciuri
» Gorj: Germanul Klaus Leiders numit în conducerea CEO
» Gorj: Comune şi oraşe lovite de furtuni puternice

Olt

» Slatina: În august se va inaugura “Atelierul Intercultural Victoria”

Mehedinţi

» Mehedinţi: Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei etse pregătit să intervină în caz de inundaţii

Sport

» Astra și CFR luptă pentru Supercupă
» CSO Filiași s-a pus pe treabă (galerie foto)
» Fotbal / Maccabi Tel Aviv sau Kairat, adversara echipei Pandurii Târgu Jiu în Liga Europa
» Fotbal / Echipele româneşti şi-au aflat adversarele din Liga Campionilor

Educatie

» Patronii care angajează elevi şi studenţi pe perioada vacanţei primesc stimulent financiar de 250 de lei
» Școli din Dolj cu medii generale de 1, 2 și 3

Magazin

» Horoscopul săptămânii viitoare
» Ia te uită! – Bufniţa cenuşie
» Fenomen cosmic deosebit pe parcursul lunii august
» Bancul zilei

Top