10.4 C
Craiova
duminică, 31 mai, 2020
Știri de ultima oră Local Gorj Fosta şefă a DPPS Târgu Jiu, condamnată la închisoare cu executare

Fosta şefă a DPPS Târgu Jiu, condamnată la închisoare cu executare

Teodora Ciobanu, fosta şefă a Direcției Publice de Protecție Socială (DPPS)
Teodora Ciobanu, fosta şefă a Direcției Publice de Protecție Socială (DPPS)

Magistrații Tribunalului Gorj au condamnat-o ieri pe Teodora Ciobanu, fosta şefă a Direcției Publice de Protecție Socială (DPPS) Târgu Jiu, la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Ciobanu a fost acuzată că a pretins sume de bani unor subalterni pentru a-i promova în funcţii. Teodora Ciobanu trebuie să restituie şi anumite sume de bani către denunţătorii săi.
Teodora Ciobanu, fosta şefă a Direcției Publice de Protecție Socială Târgu Jiu, a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.
Potrivit DNA, în perioada 2007-2015, Teodora Cristina Ciobanu, în calitate de director în cadrul Direcției Publice de Protecție Socială Târgu Jiu, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a pretins de la mai multe persoane sume de bani cuprinse între 4.000 de lei şi 3.000 de euro, primind în final suma totală de aproximativ 4.000 de euro.
Sumele de bani au fost pretinse și primite de Ciobanu în vederea angajării sau promovării persoanelor respective pe diferite funcții (infirmier, asistent medical etc.) din cadrul instituției publice unde inculpata își desfășura activitatea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

MAE: Au fost aduși acasă 98 de români

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă revenirea în ţară a 98 de cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Republicii Austria şi al...