9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj„Prietenii Istoriei“ la Muzeul Olteniei

„Prietenii Istoriei“ la Muzeul Olteniei

Secția de Istorie-Arheologie a Muzeului Olteniei inițiază, în premieră, proiectul cultural-educativ „Prietenii Istoriei“, în cadrul căruia se vor derula ateliere creative unde copiii cu vârsta cuprinsă între 4 și 14 ani vor descoperi tainele istoriei şi arheologiei.
Primul modul al „Atelierelor de Istorie“ se va desfăşura în perioada 3 -31 august, în fiecare zi de miercuri, în intervalul orar 9.30-11.00, şi va avea ca tematică principală arheologia. Micuţii se vor putea familiariza cu tehnicile ce aduc la viață obiectele și comorile civilizaţiilor din trecut.
Alături de specialiştii Secţiei de Istorie-Arheologie, copiii vor învăța să identifice un sit arheologic, să traseze o secțiune arheologică, să folosească instrumentele specifice unui şantier arheologic (șpaclu, ruletă, perie, busolă), să curețe și să clasifice obiectele descoperite, să deseneze și să reconstituie un vas ceramic. La finalul atelierelor, participanții vor deveni arheologi onorifici ai Muzeului Olteniei Craiova.
Înscrierile, în limita locurilor disponibile – maximum două grupe a câte 20 de copii, se fac la telefon 0251.417.756 sau la sediul Secției Istorie-Arheologie din str. Madona Dudu, nr. 14, între orele 9.00-16.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS