14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljObstacole pentru biciclişti pe strada Râului

Obstacole pentru biciclişti pe strada Râului

Pistele de biciclete de pe strada Râului, proaspăt reabilitată pe fonduri europene, dau bătăi de cap celor care aleg să le folosească. Potrivit Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Oltenia, responsabilă cu proiectele europene din această regiune, recepția străzii s-a făcut pe 24 iunie. Nu s-au înregistrat la acea dată obiecții privind carosabilul și arterele destinate exclusiv bicicliștilor din partea beneficiarului, în speță Primăria Craiova. Cu toate acestea, utilizarea pistei de către bicicliști naște nemulțumiri în rândul acestora. Pe adresa redacției au sosit o serie de sesizări, care atrag atenția asupra stării arterei destinate bicicliștilor. „Pe pistă erau cioburi și mormane de pietre strânse dintre cele două sensuri de mers… De la toate sticlele sparte și de la cioburi am făcut pană, fiind nevoit să mă întorc pe lângă bicicletă. Întrebarea este: oare primăria a văzut în ce stare se afla acea linie de asfalt, pentru că pistă nu o pot numi?!“, a scris unul dintre cititorii noștri. Nemulțumirile bicicliștilor sunt legate și de lipsa pantelor de coborâre, respectiv urcare în zonele în care pistele se intersectează cu carosabilul. „Bordurile sunt ridicate la 10-15 cm față de asfalt“, reclamă bicicliștii. Buruienile crescute, pământul lăsat la voia întâmplării, acele sisteme de prindere de la gurile de canal care au fost lăsate ridicate sunt alte aspecte care fac obiectul reclamațiilor, născând întrebări de genul „Oare cum s-au recepționat aceste lucrări în halul ăla?“, se mai notează în sesizările venite pe adresa redacției.
Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ (RAADPFL), subordonată Primăriei Craiova, a precizat că pistele de biciclete nu se află în administrarea sa. „RAADPFL nu a preluat pistele de biciclete“, a precizat Aurelia Filip, directoarea regiei. Reprezentanții Primăriei Craiova au precizat că, în momentul recepționării, nu au fost probleme. „Există porțiuni cu probleme unde a refulat apa în urma inundațiilor, care au avut loc acum trei săptămâni. Urmează ca reprezentanții Companiei de Apă Oltenia să remedieze situația, iar apoi constructorul să refacă pista de biciclete“, a precizat Ionuț Pârvulescu, purtător de cuvânt al Primăriei Craiova.
Până când în Bănie pistele de biciclete vor fi accesibile fără nici un fel de probleme, la Timișoara, Regia Autonomă de Transport pune la dispoziția cetățenilor orașului puncte de eliberare a unor carduri care pot fi folosite pentru utilizarea, timp de o oră, a unor biciclete, fără nici un fel de costuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS