Acasă Local Dolj Accident mortal de muncă pe şantierul de la „Ion Oblemenco“

Accident mortal de muncă pe şantierul de la „Ion Oblemenco“

-

Un bărbat de 41 de ani a decedat, ieri-dimineață, pe șantierul de la Complexul sportiv „Ion Oblemenco“ din Craiova, în urma unui accident de muncă. Medicii ajunși la fața locului, ca urmare a solicitării făcute prin numărul unic 112, au încercat minute bune să-l resusciteze, însă fără rezultat. Potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Dolj, Constantin Macovei, angajat din 2014 ca fierar betonist la SC CON-A SRL Sibiu (firma care a câștigat licitația de construire a stadionului, ca lider de asociere) ar fi căzut de la o înălţime de 13 metri, decedând pe loc.
„Am fost informați, în jurul orei 8.30, că pe șantierul de la stadionul «Ion Oblemenco» a avut loc un accident de muncă, un bărbat care lucra la înălțime căzând de la o distanță de circa 13 metri și decedând pe loc. Era urcat într-o nacelă și a căzut, deși trebuia să fie legat cu un ham de structura metalică“, au explicat reprezentanții ITM Dolj, care continuă cercetările pentru a stabili exact împrejurările și cauzele care au dus la producerea accidentului. „În urma cercetărilor se vor stabili persoanele vinovate de producerea accidentului și ce norme privind securitatea și sănătatea în muncă au fost încălcate. În funcție de cele constatate, se vor aplica și sancțiuni, dacă acestea se impun“, au adăugat reprezentanții ITM Dolj. La rândul lor, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj au confirmat solicitarea primită la numărul 112, menționând că la stadion a ajuns o salvare aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

Cum vor tinerii craioveni să cucerească Luna

În acest week-end, la Craiova a avut loc „Space Apps Challenge 2019”, hackathon-ul organizat anual sub patronajul NASA, Agenţia Spaţială Americană. A doua ediţie...

Poliţist arestat la domiciliu

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât să prelungească mandatul de arestare la domiciliu emis pe numele unui poliţist. Este vorba de un agent din cadrul IPJ Dolj.