16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj42 de piloţi s-au înscris la raliul de la Rânca

42 de piloţi s-au înscris la raliul de la Rânca

Se pun la punct ultimele detalii
Se pun la punct ultimele detalii

Campionatul Naţional de Viteză Dunlop Cupa Gorjului – „Vino acasă la Brâncuşi!“, Rânca 2016 se află în toi cu pregătirile. Organizatorii au pus deja la punct toate detaliile şi sunt aproape gata să îi primească pe cei 42 de piloţi înscrişi în cursă, la diferite grupe. Clubul Sportiv Autocorex din Târgu Jiu, Federaţia Română de Automobilism Sportiv şi Ministerul Tineretului şi Sportului vor organiza pe 9 şi 10 iulie cea de-a patra etapă a Campionatul Naţional de Viteză Dunlop Cupa Gorjului – „Vino acasă la Brâncuşi!“, Rânca 2016. Între organizatori se mai află Consiliul Judeţean Gorj, Primăria Novaci şi Consiliul Local din Baia de Fier. La Rânca sunt aşteptaţi cei mai buni piloţi de viteză în coastă din ţară, care vor concura în cea de-a patra etapă a campionatului naţional. Rânca este de mai mulţi ani cu DN 67C o etapă obligatorie a competiţiei naţionale.

Dani Oţil, la start

Înscrierile la Campionatul Naţional de Viteză Dunlop Cupa Gorjului – „Vino acasă la Brâncuşi!“, Rânca 2016 s-au încheiat pe 4 iulie. Între cei 42 de concurenţi se află şi realizatorul tv Dani Oţil. Acesta va intra în cursă cu un Renault Clio. Traseul Campionatului Naţional de Viteză în Coastă de la Rânca va fi pe DN 67C, între kilometri 17 şi 22. Potrivit organizatorilor, în prima zi vor avea loc recunoaşterile şi antrenamentele cronometrate. În perioada antrenamentelor şi a competiţiei propriu-zise, circulaţia pe DN 67C va fi închisă. În cea de-a doua zi de concurs sunt programate alte antrenamente şi cele două manşe oficiale de concurs. Comandamentul şi secretariatul competiţiei vor fi găzduite de Centrul de Informare Turistică din faţa Primăriei Novaci.

Paradă de motociclete pentru promovarea Transalpinei

Festivitatea de premiere este programată pe 10 iulie, de la ora 18.15, la Casa de Cultură din Novaci, iar conferinţa de presă cu piloţii câştigători este programată de la ora 19.00, la Primăria Novaci. Conform Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, în data de 9 iulie, circulaţia autovehiculelor va fi întreruptă în intervalul orar 8.00 – 19.30 şi deschisă în intervalul 13.00 – 14.00. De asemenea, pe 10 iulie, circulaţia va fi oprită în intervalul orar 8.00 – 18.00 şi va fi deschisă în intervalul 12.00 – 13.00. În pauzele anunţate, un grup de motociclişti şi-a propus să organizeze parade pentru promovarea Transalpinei şi a zonei Rânca. Transalpina este intens circulată în această perioadă în special de motociclişti care vin din toată Europa pentru a parcurge cea mai înaltă şosea montană din România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS