Acasă Local Gorj Suspiciune de mită pentru desemnarea viceprimarului din Văgiuleşti

Suspiciune de mită pentru desemnarea viceprimarului din Văgiuleşti

-

Constantin Mişcodan, de 46 de ani, din Văgiuleşti, ar fi primit joi seară mită suma de 1.500 de lei pentru a vota o anumită persoană pentru funcţia de viceprimar. Cel care ar fi oferit şpaga este Constantin Florin Mişcodan, de 31 de ani, din Motru, verişorul alesului local, a cărui soţie a candidat la alegerile locale din Văgiuleşti. Femeia ar fi urmărit să devină viceprimar al localităţii. Suma de bani ar fi fost oferită înaintea şedinţei Consiliului Local Văgiuleşti, care s-a întrunit joi. Consilierul local Constantin Mişcodan susţine că a sunat imediat la 112 când şi-a dat seama că i-a fost oferită mită, şi a povestit ce i s-a întâmplat. La faţa locului au ajuns două echipaje de poliţie, iar sediul primăriei a fost închis. Audierile au avut loc la sediul Poliţiei din Văgiuleşti, iar dosarul a ajuns în cursul zilei de vineri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Presupusa mită, în buzunarul de la pantaloni

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, în urma verificărilor făcute de poliţie la faţa locului, asupra lui Constantin Mişcodan a fost găsită suma de 1.500 de lei: „La data de 30 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Motru au fost sesizaţi prin apelul 112, de un bărbat de 46 de ani, din comuna Văgiuleşti, despre faptul că un alt bărbat, de 31 de ani, din municipiul Motru, i-a oferit o sumă de bani pentru a vota o persoană, în şedinţa Consiliului Local Văgiuleşti. Din verificările efectuate de poliţişti la faţa locului s-a stabilit că bărbatul de 46 de ani avea într-un buzunar de la pantaloni suma de 1.500 de lei, despre care a precizat că i-a fost dată de bărbatul de 31 de ani. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, urmând ca documentaţia întocmită să fie înaintată Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, pentru soluţionare“, a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj. Consilierul local care a primit suma de bani riscă să rămână fără sprijin politic din partea PMP, partid al cărui membru este.

ȘTIRI VIDEO GdS

Locomotivă mistuită de flăcări, în Hunedoara

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, incendiul a fost anunţat puţin după miezul nopţii trecute. Locomotiva, care a luat foc...