17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoar patru medii de 10 la evaluarea națională din Dolj

Doar patru medii de 10 la evaluarea națională din Dolj

Procentul de promovabilitate la evaluarea națională din județul Dolj este de 69% (Foto: Lucian Anghel)
Procentul de promovabilitate la evaluarea națională din județul Dolj este de 69% (Foto: Lucian Anghel)

Rezultate în scădere la evaluarea națională, față de anul trecut. În județul Dolj, din cei 4.383 de elevi prezenți, 3.038 au obținut medii peste 5, procentul de promovabilitate fiind peste 69%, mai mic cu 3% față de 2015. De altfel, și numărul mediilor de 10 a scăzut. Doar patru elevi au reușit să promoveze cu această medie examenul, față de 19 anul trecut. Numărul unităților școlare cu nici un absolvent promovat a crescut considerabil. 

Absolvenții de clasa a VIII-a au aflat ieri ce note au obținut la examenele de limba și literatura română și matematică. Numărul elevilor care au susținut această evaluare a fost mai mic față de 2015 cu 808 elevi. Primele rezultate arată că și promovabilitatea este în scădere. „Anul trecut, promovabilitatea a fost de 72%, anul acesta este peste 69%. Este un rezultat bun. Desigur, ne așteptam la mai mult. Acum sperăm însă ca elevii care nu au obținut o medie mare la examen să recupereze pe perioada liceului sau a școlii profesionale“, a declarat inspectorul școlar general Lavinia Craioveanu. O analiză comparativă cu anul trecut arată faptul că odată cu scăderea mediilor peste 5 a scăzut și numărul mediilor de 10. Datele din 2015 arată că au fost 19 medii de 10, iar acum sunt doar patru astfel de medii. Cei patru elevi cu această performanță sunt de la patru unități școlare diferite. Aceștia sunt: Alin Gabriel Diță de la Școala Gimnazială „Alexandru Macedonski“, Alexa Carola Mîlcomete – Școala Gimnazială „Mircea Eliade“, Erminia Petra Popa – Colegiul Național „Carol I“ și Elena Iulia Turcoman de la Școala Gimnazială Filiași. În primii 100 de elevi cu medii peste 9, în clasament s-au situat și absolvenți de la Școala Gimnazială „Traian“, Școala Gimnazială „Sfântul Dumitru“, Școala Gimnazială „Sfântul Gheorghe“, Colegiul Național „Ștefan Velovan“, dar și de la Școala Gimnazială Podari și Școala Gimnazială Tălpaș.

Șase școli cu nici un promovat

La polul opus, cu nici un elev promovat, sunt șase unități școlare, față de anul trecut, când într-o astfel de situație se găsea doar Școala Gogoșu. În acest an, Școala Gogoșu are același rezultat ca și anul trecut, și la ea se adaugă și Școala Gimnazială „Anton Pann“ din Craiova, Școala Gimnazială Coțofenii din Față, Școala Gimnazială „Obedeanu“ – structură a Școlii „Decebal“, Școala Gimnazială Moțăței, Școala Gimnazială nr. 6 Băilești. Alte patru unități școlare au doar un elev promovat. Pe această listă se află: Liceul Tehnologic „Dimitrie Filișanu“ din Filiași, Școala Gimnazială „Amza Pellea“ din Băilești, Școala Gimnazială Botoșești-Paia, Școala Gimnazială Măceșu de Sus și Școala Gimnazială Sălcuța. Toate aceste unități școlare au avut mai puțin de zece elevi înscriși la evaluare. Rezultatele acestora se mai pot schimba după contestații, care au fost depuse vineri, până la ora 20.00. Notele finale se vor afișa pe 5 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS