17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjScandal între un jurnalist şi un jandarm în cazul „Cucăilă“

Scandal între un jurnalist şi un jandarm în cazul „Cucăilă“

Jurnalistul gorjean Adrian Drulă a fost avertizat de un angajat al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Gorj să aibă grijă de fetiţa sa, după ce ziaristul a publicat pe o reţea de socializare un articol privitor la condamnarea definitivă a doi poliţiști şi a unui jandarm pentru că au bătut un cetăţean. Dănuț Bălășoiu, jandarm la Inspectoratul de Jandarmi Județean „Tudor Vladimirescu“ Gorj, i-a scris lui Adrian Drulă pe rețeaua de socializare că are acasă o fetiţă frumoasă care îl aşteaptă:
„Dănuţ Bălăşoiu: Da domnul Adrian Drulă nu ştie altceva decât să se plimbe cu aparatul foto la gât şi cu pletele în vânt şi să critice
Adrian Drulă: Problema mea… Până una-alta eu îmi fac treaba… alţii văd că sar calul şi ajung la puşcărie
Dănuţ Bălăşoiu: Ce om poţi fi
Adrian Drulă: Nu sunt un criminal… Şi nici nu le plâng de milă celor care fac parte din categoria asta (…)
Dănuţ Bălăşoiu: Ai și tu acasă o fetiţă frumoasă care te aşteaptă. Şi cred că cu asta am spus tot. Trebuie să gândeşti înainte de a face afirmaţii
Adrian Drulă: Da? Şi asta vă dă dreptul să îl jucaţi în picioare?
Adrian Drulă: Deci acum mă şi ameninţi?“, potrivit dialogului de pe reţeaua de socializare.

Inspectoratul de Jandarmi se delimitează, dar nu face anchetă

Instituţia la care este angajat jandarmul s-a delimitat de afirmaţiile angajatului respectiv: „Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Gorj a luat act de comentariile exprimate în mediile de socializare de către diverse persoane, atât angajaţi ai instituţiei, cât şi profesionişti ai mass-mediei, referitoare la urmările cazului „Cucăilă“. Ne exprimăm regretul că hotărârea de condamnare a colegilor noştri a condus la apariţia în mediile de socializare a unor discuţii pe care le considerăm neavenite şi neadaptate momentului. În consecinţă, instituţia noastră consideră că Justiţia şi-a urmat cursul firesc şi nu-şi asumă opiniile exprimate în mediul on-line pe marginea acestui caz. Totodată, ne exprimăm încrederea că mass-media locală va reflecta în mod obiectiv, principial şi fără patimă, aşa cum a făcut-o întotdeauna, adevărata imagine a instituţiei noastre şi a lucrătorilor ei“, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Jandarmi Gorj. Jurnalistul Adrian Drulă a declarat că nu a luat în calcul să depună o plângere la poliţie sau să sesizeze Inspectoratul de Jandarmi.
De asemenea, jandarmul Dănuţ Bălăşoiu a spus că vorbele sale au fost interpretate greşit şi că ar fi vrut să transmită faptul că oricine ar putea ajunge în situaţia de a suferi o condamnare cu executare şi de a-şi lăsa copiii singuri.

De la ce a pornit scandalul?

Scandalul care a inflamat spiritele a început după ce a devenit publică informaţia privind condamnarea la închisoare cu executare a doi poliţişti din Târgu Jiu şi a unui jandarm gorjean. Poliţiştii Nelu Popescu şi Radu Ionuţ Cătălin şi jandarmul Alin Ion Văduva au fost condamnaţi miercuri definitiv, pentru că l-au zdrobit în bătaie pe Ion Cucăilă, din Târgu Jiu. Curtea de Apel Craiova a menţinut sentinţa Tribunalului Gorj pentru cei doi poliţişti şi a decis să reducă pedeapsa doar în cazul jandarmului Alin Ion Văduva. Astfel, Nelu Popescu va ispăşi o pedeapsă de șapte ani de închisoare, Radu Ionuţ Cătălin va sta în spatele gratiilor șase ani şi șase luni, iar Alin Ion Văduva a primit o condamnare de patru ani şi trei luni.
Cei trei vor face închisoare şi vor plăti despăgubiri pentru că au snopit în bătaie, în urmă cu trei ani, un bărbat din Târgu Jiu, pentru că nu avea buletinul la el, când ieşise la o bere în oraş. „În dimineaţa de 5 septembrie 2013, cei trei inculpaţi, în sediul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu, l-au agresat pe Ion Cucăilă din Târgu Jiu lovindu-l cu picioarele şi bastonul în abdomen, producându-i acestuia leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare 35 – 40 de zile de îngrijiri medicale şi care i-au pus în primejdie viaţa.
Avându-se în vedere intensitatea loviturilor aplicate victimei cu picioarele şi bastonul, zona vizată, respectiv abdomenul, precum şi rezultatul produs, s-a concluzionat de către procuror că inculpaţii au acţionat cu intenţia indirectă de a suprima viaţa victimei“, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS