17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljModernizare de dai în gropi

Modernizare de dai în gropi

Modernizarea străzilor și parcărilor din Craiova s-a făcut în mare parte de mântuială. Sunt artere pe care covorul asfaltic nu are nici măcar o lună, dar este plin de denivelări, ca și cum ar fi fost aruncat cu lopata la întâmplare. Într-un cartier, o jumătate de stradă a fost asfaltată, iar cealaltă jumătate nu. Parcările dintre blocuri au aceeași soartă.

Au așteptat 38 de ani să vadă asfalt pe aleile și în parcarea de lângă blocurile în care locuiesc. Dar acum, când constructorii au ajuns și pe strada lor, dezamăgirea este mare. Cetățenii care locuiesc în Craiovița Nouă, în zona străzilor Elena Farago și Paltinului, spun că asfaltatorii au demarat în mare trombă asfaltarea, în perioada alegerilor, după care s-au făcut nevăzuți. În urma lor au rămas lucrări de mântuială. Pe strada Elena Farago, de la intersecția cu strada Paltinului, s-a turnat covor asfaltic doar pe una din benzile de mers. Chiar la intersecția celor două străzi a rămas o mare porțiune neasfaltată. Nu mai vorbim de gurile de canalizare, care unele au fost acoperite cu asfalt, iar în jurul altora s-a decupat pentru a fi ridicate la nivel, dar așa au rămas. „Nu au terminat. Au venit înainte de alegeri, să-i aleagă lumea, și după ne-au dat cu piciorul în fund. Fac un petec pe aici, unul pe colo. Au lăsat strada neterminată, trotuarele. Cine să-i tragă la răspundere?“, a spus Constantin Safta, un localnic din Craiovița Nouă.
Modernizarea acestor străzi pare mai degrabă o mare cârpeală. Covorul asfaltic se oprește busc în mijlocul stăzii și după trei-patru metri continuă. Nimeni nu-și explică de ce au lăsat asfaltatorii astfel de goluri.
Nici parcările din spatele cvartalurilor de blocuri nu arată prea bine. Aici, covorul asfaltic a fost aruncat cu lopata și parcă a fost nivelat „din topor“. S-a lucrat cu jumătăți de măsură, covorul asfaltic este plin de gropi și denivelări, iar în zona dinspre blocuri nici măcar nu s-a mai asfaltat. Plimbați la comanda administrației locale ba pe o stradă, ba pe alta, constructorii și-au luat în mare grabă utilajele și duși au fost. „Ultima dată când i-am văzut aici a fost pe data de 10.06 2016. Au plecat cu mașina și s-au apucat de altă stradă. Au doar două mașini de asfaltat, una este stricată și doar una merge. Ei sunt trei echipe, cu bordurile, cu asfaltul de trotuare și cea de-a treia cu asfaltarea străzilor și parcărilor. Am înțeles că i-au chemat pe strada Împăratul Traian, alții sunt acolo, la ANL-uri. Am așteptat noi 38 de ani, mai așteptăm și acum, trebuie să vină!“, a explicat Ionel Picu, alt locuitor din Craiovița Nouă.

Strada Potelu, asfaltată doar pe laterale

Într-o stare asemănătoare este și strada Potelu, spre nemulțumirea craiovenilor care locuiesc aici și circulă zilnic pe această arteră. „Firma care a fost autorizată să reabiliteze strada Potelu a asfaltat doar parțial, pe laterale, lăsând fâșia din mijloc neatinsă, începând de la vilele ANL până la trecerea de pietoni din dreptul blocurilor ANL. Mai mult de atât, toate gurile de canal de pe întreaga stradă sunt ridicate față de nivelul asfaltului. În plus, o altă porțiune a fost lăsată nereabilitată, tot pe strada Potelu, după spălătoria auto“, a spus Lucian Nuță, într-un e-mail trimis pe adresa redacției GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS