10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoi morţi şi două tiruri mistuite de flăcări pe DN 6

Doi morţi şi două tiruri mistuite de flăcări pe DN 6

Două persoane și-au pierdut viața, iar două tiruri au ars în întregime în urma accidentului produs ieri pe DN 6
Două persoane și-au pierdut viața, iar două tiruri au ars în întregime în urma accidentului produs ieri pe DN 6

Șoferul unui autoturism și conducătorul unui tir și-au pierdut viața într-un grav accident de circulație produs ieri pe DN 6, pe raza localității mehedințene Gura Văii.
În accident au fost implicate două tiruri, unul înmatriculat în Bulgaria și altul în Macedonia, care au luat foc și au ars în totalitate, dar și un autoturism Ford înmatriculat în Bihor.
Din primele cercetări ale polițiștilor Serviciului Rutier Mehedinți s-a stabilit că șoferul unui autoturism Ford, care circula dispre Drobeta Turnu Severin către Timișoara, a pătruns pe contrasens și a lovit frontal un tir care circula regulamentar din sens opus.
În urma impactului, Fordul a fost proiectat pe sensul său de mers, iar șoferul tirului a pierdut controlul direcției și a lovit alt tir, care circula tot către Timișoara.
În urma impactului, unul dintre tiruri, care era încărcat cu baloți de tutun, a luat foc, iar flăcările s-au extins rapid și l-au cuprins și pe al doilea. În final, ambele tiruri au fost mistuite de flăcări. Pompierii mehedințeni au trimis la locul accidentului zece autospeciale de intervenție, dar și mai multe ambulanțe SMURD, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru doi dintre cei trei șoferi. Conducătorul tirului bulgăresc a fost găsit carbonizat, iar șoferul autoturismului a murit pe loc în urma impactului violent. Al doilea șofer de tir a apucat să iasă din cabina avariată înainte să fie cuprinsă de flăcări și a scăpat cu leziuni ușoare. „Conducătorul celui de-al doilea autotren implicat în accident, înmatriculat în Macedonia, a suferit răni ușoare și a primit asistență medicală de urgență la locul accidentului“, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Mehedinți. În schimb, soția șoferului autoturismului a scăpat cu viață și a fost transportată în stare gravă la Spitalul de Urgență Drobeta Turnu Severin, unde a primit primele îngrijiri medicale.
Reprezentanții IPJ Mehedinți au precizat pentru Gazeta de Sud că ofițerii de la Rutieră continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs accidentul în urma căruia și-au perdut viața două persoane. Oamenii legii bănuiesc că șoferul autoturismului a adormit la volan și a intrat pe contrasens. Mai trebuie spus că, în urma accidentului, circulaţia a fost închisă între Drobeta Turnu Severin şi Orşova mai bine de o oră.

Accidente în Gura Văii

Mai multe accidente violente au avut loc în ultimii ani pe DN 6, în localitatea mehedințeană Gura Văii.
În august 2012, două persoane au fost rănite în urma unui accident rutier în care au fost implicate două tiruri, o autoutilitară şi un autoturism.
În februarie 2014, o autoutilitară înmaticulată în Turcia a intrat pe contrasens și a lovit în plin un tir încărcat cu azotat de amoniu, care circula din sens opus. Șoferul autoutilitarei a murit pe loc în urma impactului, iar șoferul tirului a fost scos din cabina avariată de pompierii mehedințeni. Aceștia din urmă au izolat zona și au explicat la acel moment că nu a existat pericolul unei explozii.
În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că șoferul autoutilitarei s-a angajat într-o depășire neregulamentară, fără să se asigure, și a lovit frontal tirul care circula regulamentar din sens opus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS