14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjS-au strâns aproape jumătate din banii care pot salva viaţa unei fetiţe

S-au strâns aproape jumătate din banii care pot salva viaţa unei fetiţe

Maria are nevoie de ajutor
Maria are nevoie de ajutor

Maria Coiculescu, fetiţa de un an şi şapte luni, din Târgu Jiu, diagnosticată cu o boală gravă, are în continuare nevoie de ajutorul semenilor săi pentru ca părinţii să îi cumpere un aparat cu ajutorul căruia să respire.
Calvarul familiei Coiculescu a început în urmă cu cinci luni, când o echipă de medici din Franța i-a pus un diagnostic provizoriu de dermatomiozită și i-a prescris tratament. După două săptămâni de tratament cu Solumetrol, fetița a făcut pneumonie de aspirație (tot ceea ce nu putea înghiți i se ducea în plămâni, inclusiv saliva) și a fost transferată la Spitalul „Marie Curie“ din Bucureşti.
Din cauza faptului că boala s-a complicat şi că jumătate din plămân s-a comasat (uscat), a fost nevoie de o intervenție chirurgicală pentru a i se monta o traheostomă, în acest moment Maria fiind ajutată să respire cu un aparat de ventilație, fără de care nu poate trăi.

Părinţii dorm de cinci luni în maşină

Monica şi Ion Puiu Coiculescu, părinţii fetiţei, nu şi-au pierdut speranţa şi au făcut sacrificii pentru a o salva pe Maria. De cinci luni dorm în maşină, în Bucureşti, pentru că nu au unde să locuiască. Copila este dependentă de aparatul de respirat, iar familia a cheltuit până acum tot ce se putea pentru analize şi tratamente. Au încercat să strângă o sumă de bani pentru a achiziţiona aparatul care o ajută pe Maria să respire, să o poată aduce la Târgu Jiu, pentru că nu îşi mai permit să stea în Bucureşti. Aparatul pentru ventilaţie costă peste 18.000 de euro, iar închirierea lunară a acestuia 900 de euro. Tatăl fetiței şi câteva rude au fost la diverse autorităţi ale statului pentru a obține ajutor în procurarea pachetului de ventilaţie, dar nu au avut succes.

Maria are nevoie de ajutor
Maria are nevoie de ajutor

Luptă pentru Maria

În ajutorul Mariei a venit şi o asociaţie de profil, care a început să colecteze, de asemenea, fonduri. Asociaţia „Salvează o inimă“ a declanşat o campanie pentru strângerea de fonduri. Cei care doresc să o ajute pe Maria pot afla mai multe accesând adresa asociaţiei: https://salveazaoinima.ro/campaigns/coiculescu-maria/. Până ieri fusese strânsă suma de 7.709, adică 42% din necesarul de 18.480. Mai sunt 15 zile până la încheierea campaniei pentru salvarea vieţii micuţei Maria. În momentul de faţă, medicii fac alte analize pentru a se confirma diagnosticul de dermatomiozită. Un alt diagnostic luat în calcul de medici este miopatie mitocondrială. Părinţii aşteaptă o confirmare în acest sens din partea unor medici din Belgia. Maria a fost recent operată pentru a i se introduce direct în stomac un furtunaş, cu ajutorul căruia să fie hrănită. Până la operaţie, era hrănită prin furtunaşul pe care îl avea prin năsuc.

Dacă doriți să donați

Denumire entitate: Asociația „Salvează o Inimă“
Cod de înregistrare fiscală: 31015982
Cont (IBAN) bancar:
Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX
Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001
CONT USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001
COD SWIFT: BTRLRO22
COD BIC: BTRL
Banca Transilvania Botoşani
sau
Cont deschis pe numele tatălui
RO05BRDE200SV53501902000
RO12INGB0000999903947819
COICULESCU PUIU ION – telefon 0765.366.323

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS