9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPercheziții la mai multe persoane suspectate de trafic de droguri și trafic de persoane

Percheziții la mai multe persoane suspectate de trafic de droguri și trafic de persoane

Procurorii DIICOT din Craiova, împreună cu ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, au făcut, ieri, 20 de percheziţii domiciliare în județul Dolj, fiind vizați membrii a două grupări infracţionale specializate în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri și trafic de minori. Potrivit anchetatorilor, în urma perchezițiilor au fost ridicate 300 de pliculețe conținând substanțe psihoactive, 19 comprimate de Xanax, 14 comprimate de Cipralex, două țigarete confecționate artizanal conținând o substanță vegetală psihoactivă, dar și zece telefoane mobile, trei laptopuri şi suma de 2.976 de lei.
În urma cercetărilor făcute până în prezent, procurorii DIICOT au reținut că „în perioada noiembrie 2015 – iunie 2016, membrii grupărilor au comercializat, în municipiul Craiova, droguri de risc şi substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive. De asemenea, suspecţii au racolat mai multe minore, pe care le-a obligat să vândă droguri şi să întrețină raporturi sexuale“.
După efectuarea perchezițiilor domiciliare, în fața procurorului de caz au fost aduse 15 persoane pentru a fi audiate. Oamenii legii nu au făcut publice numele supecților și au mai precizat că, în funcție de rezultatul audierilor, față de aceștia ar putea fi dispuse măsuri preventive. La acțiunea de joi au participat și ofițeri din cadrul Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate din Olt, Mehedinţi, Gorj, dar și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova. Suportul de specialitate a fost asigurat de către ofițerii Direcției de Operațiuni Speciale (DOS).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS