16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljÎnșelați prin metoda „motorina“

Înșelați prin metoda „motorina“

Un craiovean de 44 de ani, care a crezut că a dat de un chilipir și poate cumpăra 200 de litri de motorină cu numai 600 de lei, a rămas și fără bani, și fără combustibil, fiind victima unei înșelăciuni.
Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj au precizat că, pe 14 iunie, un craiovean de 44 de ani s-a prezentat la Secția 5 și s-a plâns că a fost înșelat cu suma de 600 de lei de un bărbat necunoscut.
Potrivit oamenilor legii, craioveanul „a fost abordat de un bărbat care s-a prezentat a fi şofer şi care i-a oferit spre vânzare 200 de litri de motorină contra sumei de 600 de lei, solicitându-i actul de identitate pe motiv că îi este necesar în vederea emiterii facturii. De comun acord, cei doi au plecat în cartierul 1 Mai, în zona Spitalului de Urgenţă Craiova, unde persoana respectivă l-a lăsat pe craioveanul de 44 de ani să aştepte, spunându-i că urmează să revină pentru a-i înmâna factura şi motorina, însă nu a mai revenit“.
Când și-a dat seama că a rămas și fără bani, și fără motorină, bărbatul s-a dus la poliție și a depus o plângere. Polițiștii craioveni au început cercetările, iar în cursul zilei de miercuri l-au identificat pe autorul înșelăciunii. Este vorba de Ștefan Valentin Marin, de 50 de ani, din localitatea doljeană Coțofenii din Față, condamnat deja pentru comiterea mai mutor infracțiuni de furt și înșelăciune. Luat la întrebări, doljeanul a recunoscut comiterea faptei în fața oamenilor legii.
„În urma audierii, suspectul a recunoscut fapta săvârșită și i-a condus pe polițiști în zona în care a abandonat cartea de identitate a persoanei vătămate, în vederea recuperării. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de înșelăciune“, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.
În aprilie 2014, același Ștefan Valentin Marin a fost arestat preventiv pentru comiterea unei infracțiuni asemănătoare. Atunci s-a prezentat a fi angajat al unei societăţi comerciale din Craiova și i-a promis victimei că îi vinde 250 de litri de motorină cu suma de 1.000 de lei.
Tot în aprilie 2014, doljeanul a fost trimis în judecată, iar după două luni a fost condamnat la zece luni de închisoare cu executare și a fost obligat să-i restituie craioveanului înșelat suma de 1.000 de lei.
Ștefan Valentin Marin a fost eliberat condiționat din penitenciar în ianuarie, anul trecut, printr-o hotărâre a Judecătoriei Drobeta Turnu Severin.
Mai trebuie spus că, săptămâna aceasta, Ștefan Valentin Marin a fost trimis în judecată într-un alt dosar de înșelăciune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS