16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCristina Diaconeasa şi Iulian Popovici pregătesc primul album de muzică populară

Cristina Diaconeasa şi Iulian Popovici pregătesc primul album de muzică populară

13413880_10206612329810079_2042025214_n

Cristina Diaconeasa şi Iulian Popovici (foto) formează un cuplu muzical de patru ani. Dragostea pentru cântecul popular i-a adus pe scenă de mici copii, iar succesul în muzică l-au cunoscut împreună, după ce Cristina a venit în formaţia de muzică populară pe care Iulian o coordonează.
Serbările şcolare şi evenimentele organizate la școală au fost primele momente în care Cristina Diaconeasa şi Iulian Popovici au gustat din frumuseţea cântecului popular. „Profesia asta trebuie să o moşteneşti, să fie un dar de la Dumnezeu pe care este foarte important să-l fructifici de mic“, a spus Iulian Popovici. După primele aplauze primite la şcoală au urmat concursurile şi festivalurile de muzică populară, unde au câştigat premii importante, dar, mai ales, au învăţat să-şi învingă emoţiile atunci când sunt pe scenă. „La şcoală, doamnele profesoare şi educatoare
ne-au descoperit talentul şi ne-au îndrumat spre ceea ce credeau că este mai bine pentru noi, dar este important să-ţi placă tot ceea ce faci“, a adăugat Cristina Diaconeasa.
Iulian Popovici spune că de la vârsta de şapte ani i-a fost descoperit talentul, în schimb Cristina abia la 17 ani a realizat că drumul ei în viaţă este legat de cântecul popular. Cu multă experienţă acumulată de-a lungul anilor, Iulian Popovici spune că omenia este cea mai importantă lecţie de viaţă pe care a învăţat-o. „Să fii sincer, să îţi faci treaba foarte bine, să fii serios cu cei din jurul tău, toate acestea înseamnă omenie. Ele sunt câteva dintre lucrurile importante în viaţă, indiferent de ce meserie ai“, a spus Iulian Popovici.

Primul album

După ani de studiu, cei doi interpreţi spun că au găsit formula succesului în muzica populară. Talent, seriozitate, dragoste pentru cântecul popular, studiu, perseverenţă, răbdare, dar şi mult timp acordat evoluţiei profesionale sunt doar câteva dintre ingredientele care până acum le-au adus numai bucurii Cristinei şi lui Iulian. „Trebuie să fii talentat şi să munceşti mult pentru a ajunge sus. Dacă nu ai talent degeaba munceşti, pentru că el este un dar de la Dumnezeu şi nu ai cum să fructifici ceva ce nu ai“, a adăugat Cristina Diaconeasa.
Împreună cu formaţia lor, Cristina şi Iulian merg la evenimentele la care sunt solicitaţi şi pregătesc un program complex, unde, spun ei, încântă publicul cu toate genurile muzicale.
Cei doi olteni din Slatina lucrează la primul lor album de muzică populară. Dragostea, tinereţea şi natura sunt câteva dintre temele abordate de ei pe acest album. Duetele cu teme umoristice şi momentele ce pot fi surprinse în viaţa oricărui om sunt nelipsite şi ele din repertoriul celor doi, iar primul lor material muzical speră cei doi interpreţi să ajungă în casele cât mai multor iubitori ai cântecului popular. „Sperăm ca melodiile noastre să intre în casa şi în sufletul tuturor românilor“, a spus Iulian Popovici.
Ideile melodiilor ce se vor regăsi pe acest prim album al celor doi le aparţin, iar textele sunt scrise de Adi Mihu şi orchestrate de Nicu Troncea.

Claudia Cocoş

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS