13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraioveni condamnați pentru ucidere din culpă

Craioveni condamnați pentru ucidere din culpă

Magistrații de la Judecătoria Craiova au hotărât, joi, să condamne doi craioveni, acuzați că au provocat un accident de circulație în urma căruia două persoane și-au pierdut viața.
Accidentul de circulaţie s-a produs în dimineața zilei de 27 mai 2013, în jurul orei 4.00, la intersecţia străzii Paşcani cu bulevardul Nicolae Titulescu. Din cercetările făcute de poliţiştii Biroului Rutier, s-a stabilit că Marcel Ţereanu, de 41 de ani, din Craiova, care conducea un Daewoo Matiz pe strada Paşcani, când a ajuns la intersecţia cu bulevardul Nicolae Titulescu a fost lovit în plin de un autoturism Audi A6 condus de Alexandru Costin, de 23 de ani, din aceeaşi localitate.
În urma impactului violent, Matizul s-a răsturnat în mijlocul intersecţiei, iar autoturismul Audi s-a oprit pe scuarul care desparte cele două sensuri de mers ale bulevardului. Emilia Ţereanu, de 39 de ani, şi Doina Coliţă, de 35 de ani, ambele din Craiova, pasagere în Matiz, au fost transportate în stare gravă la Spitalul de Urgenţă Craiova. La aceeaşi unitate medicală a fost transportat cu o ambulanţă şi Marcel Ţereanu, care a suferit multiple fracturi costale. Câteva zile mai târziu, pe 1 iunie 2013, Emilia Țereanu a decedat la Spitalul de Urgență Craiova. Cealaltă femeie rănită grav, Doina Coliță, a decedat pe 5 iunie, la aceeași unitate medicală.
Cercetările au fost preluate de un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova care, la sfârșitul lunii iunie 2015, a dispus trimiterea în judecată a ambilor șoferi, care au fost acuzați de comiterea infracțiunii de ucidere din culpă.
Joi, la aproape un an de la trimiterea în judecată, instanța i-a găsit vinovați pe cei doi șoferi pentru accidentul produs în mai 2013. Ambii și-au recunoscut faptele, iar Țereanu a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare. Celălalt șofer a fost condamnat la un an și opt luni de închisoare, tot cu suspendare. De asemenea, instanța a dispus ca rudele victimelor să primească de la SC Astra SA, prin lichidatorul judiciar KPMG Restructuring SPRL, suma totală de 510.000 de lei drept daune morale și 25.000 de lei drept daune materiale. În plus, copiii victimelor trebuie să primească o prestație periodică de 1.000 de lei până la data modificării sau stingerii obligației.
Hotărârea Judecătoriei Craiova nu este definitivă și poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS