21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDepozitul de cărbune de la Roşia a rămas fără autorizaţie de mediu

Depozitul de cărbune de la Roşia a rămas fără autorizaţie de mediu

Şefii Complexului Energetic Oltenia (CEO) riscă dosar penal din cauza normelor de mediu încălcate la depozitul de cărbune de la Roşia, lângă Rovinari. Acesta nu mai deţine autorizaţie de funcţionare de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj. Conducerea Complexului Oltenia nu au reuşit să intre în legalitate privind funcţionarea depozitului de cărbune de la Rovinari, iar inspectorii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj au dispus, luna trecută, noi măsuri, care, însă, nu au fost îndeplinite de compania energetică. În acest caz, Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj a suspendat autorizaţia de funcţionare a depozitului de cărbune care aparţine CEO, acesta devenind, teoretic, nefuncţional.

Trebuie mutat în afara oraşului

Nicolae Giorgi, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj, susţine că administraţia companiei riscă să se aleagă cu dosar penal dacă la un eventual control al inspectorilor naţionali de mediu se va dovedi că depozitul încă funcţionează.
„Depozitul de cărbune de la Roşia se afla într-un program de conformare anexă la autorizaţia de mediu cu termen de finalizare 31 de decembrie 2015. Nu a fost finalizat în sensul de a fi mutat din acel amplasament. A fost emisă o notificare prealabilă prin care operatorul era obligat ca în termen de 60 de zile să remedieze. Faptul că nu s-a remediat urmează să fie suspendată funcţionarea depozitului de cărbune de la Roşia.
Operatorul are dreptul să conteste în instanţă actul de suspendare potrivit legislaţiei de mediu. Colegii de la Garda de Mediu pot face verificări şi pot constata dacă merge sau nu. Dacă şi după control se continuă funcţionarea, activitatea respectivă devine infracţiune“, a declarat Nicolae Giorgi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS