10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLucrări de reparaţii pe DN 67 D Târgu Jiu - Herculane

Lucrări de reparaţii pe DN 67 D Târgu Jiu – Herculane

Reprezentanţii Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale au început reparaţiile la una dintre cele mai importante artere rutiere care traversează judeţul Gorj. Este vorba de Drumul Naţional 67 D, care face legătura între municipiul Târgu Jiu şi localitatea Herculane. Tronsonul de drum naţional respectiv are o importanţă turistică şi înregistrează un trafic ridicat în toate sezoanele.
Potrivit conducerii Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, în prezent au început lucrări de reparaţii la carosabil, chiar la ieşire din Târgu Jiu.
„Pe DN 67 D se efectuează lucrări de reparaţii în zona kilometrului zero. Este vorba de reparaţii la suprafaţa asfaltică. Este practic punctul de unde începe şoseaua naţională şi era nevoie de astfel de reparaţii. Rugăm conducătorii auto să circule prudent şi să fie atenţi la indicatoare sau la salariaţii care acţionează în zonă“, a declarat Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale. Drumarii gorjeni aşteaptă finanţare din partea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România pentru a se efectua reparaţii pe întreg tronsonul.

Continuă lucrările pe şoseaua ocolitoare

Lucrări sunt în derulare, deocamdată, şi pe şantierul noii şosele de centură din municipiul Târgu Jiu. În zona Amaradia, lucrările sunt sistate prin Ordonanţă Preşedinţială obţinută de la Tribunalul Gorj. Zona unde s-a obţinut blocarea lucrărilor aparţine unui cetăţean nemulţumit de nivelul despăgubirilor şi a apelat la instanţa de judecată pentru a obţine timp să negocieze cu şefii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România. De altfel, conducerea Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale a anunţat că toate compensaţiile pentru expropriaţi vor fi majorate.
Suma totală a contractului se ridică la peste 150 de milioane de lei (fără TVA), din care 85% sunt fonduri europene nerambursabile, restul de 15% fiind asigurate de Guvernul României. Vor fi construiți 21 de kilometri de şosea, poduri şi traversări pe o perioadă cuprinsă între doi şi patru ani, în funcţie şi de modul în care vor fi realizate exproprierile şi în funcţie de dificultatea unor lucrări.
Centura ocolitoare a municipiului va fi construită pe drumul DN66, care traversează Târgu Jiu de la Sud la Nord, precum şi pe drumul naţional secundar DN67D.
Lucrările sunt executate de italienii de la compania Collini Lavori SpA. Sute de persoane sunt afectate de construirea noii şosele de centură, iar zeci de imobile urmează să fie demolate, iar proprietarii să fie despăgubiţi. Dacă nu se va reuşi însă în această vară anularea Ordonanţei Preşedinţiale în instanţă, lucrările la noua variantă ocolitoare vor fi blocate definitiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS