21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAtenție la intersecția străzii Elena Teodorini cu Bucovăț!

Atenție la intersecția străzii Elena Teodorini cu Bucovăț!

Intersecția străzii Elena Teodorini cu Bucovăț nu este încă suficient semnalizată în ceea ce privește prioritățile de circulație. Indicatorul cu cedează trecerea, montat pe strada Elena Teodorini, este uneori mascat de camioanele care parchează în zonă, punându-i astfel în dificultate pe șoferi. Poliția Rutieră a impus constructorului să suplimenteze numărul de indicatoare din zonă.

Șoferii care ajung la intersecția străzilor Bucovăț și Elena Teodorini din Craiova trebuie să fie foarte atenție la indicatoarele rutiere din zonă. Ambele drumuri au fost reabilitate recent, însă procesul de semnalizare a lor în ceea ce privește prioritățile de circulație nu a fost definitivat. Autovehiculele care vin pe strada Bucovăț, dinspre centru, au prioritate față de cele care circulă pe strada Elena Teodorini, sensul de mers către Râului. Numai că indicatoarele care atestă acest lucru nu sunt suficiente. Dacă pe strada Bucovăț apare indicatorul „drum cu prioritate“ cu circa 20 de metri înainte de intersecție, indicatorul cu „cedează trecerea“, montat în mod firesc pe strada Elena Teodorini, îți sare în ochi abia după ce ai ajuns în intersecție și riști să te trezești, din scurt, că trebuie să dai prioritate. Sunt și situații în care indicatorul cu „cedează trecerea“ este puțin mascat de camioanele și tirurile care parchează în zonă (aici se află și un depozit de materiale de construcții), existând astfel riscul de a nu fi observat și de a se produce accidente de circulație.
Acest lucru a fost constatat ieri și de Poliția Rutieră, care a impus constructorului să suplimenteze numărul de indicatoare din zonă, tocmai pentru a se evita accidentele. „Legat de intersecția străzilor Bucovăț cu Elena Teodorini din municipiul Craiova, având în vedere că strada Bucovăț este în plin proces de reabilitare și firma constructoare se află în proces de semnalizare a străzii, s-au realizat marcajele, iar la momentul actual se montează la indicatoarele de prioritate, astfel încât să se prevină producerea de accidente rutiere în zonă. Prioritate au cei care vin de pe strada Bucovăț, dar urmează să se mai monteze aici un indicator de prioritate, precum și panouri adiționale care să indice drumul cu prioritate. De asemenea, sub indicatorul cu «cedează trecerea» de pe strada Elena Teodorini se va monta un indicator care să semnalizeze drumul cu prioritate, iar, suplimentar, se va mai monta un indicator cu cedează trecerea, cu un panou cu distanța până la colțul intersecției, respectiv până la ultimul indicator cu cedează trecerea“, a explicat Sorin Gae, inspector în cadrul Poliției Rutiere Craiova.
De altfel și ieri se montau indicatoare pe strada Bucovăț, reprezentantul constructorului, ajuns la fața locului, afirmând că va ține cont de sugestiile Poliției Rutiere și va instala și indicatoarele solicitate. Totodată, vor fi montate indicatoare și pentru cei care vin de pe strada Râului și ajung în această intersecție. „Șoferii care intră de pe Râului pe străzile Bucovăț sau Elena Teodorini au obligativitatea să acorde prioritate de dreapta vehiculelor celor circulă pe strada Bucovăț, dinspre centrul municipiului Craiova. Oricum, și pentru aceștia vor exista indicatoare“, a mai spus Sorin Gae. Acesta a mai menționat că nu au mai fost sesizate și alte intersecții cu astfel de probleme, dar că se vor face verificări și pe alte străzi unde s-au finalizat lucrările de reabilitare, una dintre acestea fiind și strada Bariera Vâlcii.

Nemulțumiri privind tirurile parcate în intersecție

Tirurile și mașinile mari care parchează chiar la intersecția străzii Elena Teodorini cu Bucovăț sunt o problemă nu doar pentru participanții la trafic, ci și pentru unii localnici. Un craiovean de pe strada Bucovăț s-a plâns ieri de faptul că în intersecție este o singură trecere de pietoni, pe strada Elena Teodorini, iar copiii care merg la școala aflată pe strada Bucovăț sunt nevoiți să traverseze prin spatele tirurilor parcate, riscând să nu fie sesizați de șoferii care vin dinspre Râului. „După cum vedeți, la intersecția străzilor Bucovăț și Elena Teodorini este o singură trecere de pietoni, după care mai sunt două în dreptul școlii de pe strada Bucovăț. Este o mare problemă cu copiii care traversează strada Elena Teodorini pentru a merge la școală, din cauza tirurilor care parchează aici. Copilul e copil, poate nu se asigură cum trebuie atunci când traversează, trece și prin spatele camioanelor parcate aici și poate fi lovit de vreo mașină. Tirurile sunt mari și întorc în intersecția asta, nici nu știu dacă este voie să facă asta, dar pot fi un pericol pentru copiii noștri. Poate nici cu depozitul ăsta de materiale de construcții nu e bine aici“, a spus Teofil Serdaru, care locuiește pe strada Bucovăț.
Reprezentanții Poliției Rutiere au precizat că numărul de treceri de pietoni din această zonă este suficient, însă se va lua legătura și cu proprietarul depozitului de materiale de construcții de aici, pentru a se găsi o soluție în privința camioanelor și tirurilor care parchează în zonă pentru aprovizionare și care nu trebuie să încurce circulația.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS