Ionel Ilie a fost desemnat şef al CEO

Ionel Ilie a preluat şefia CEO
Autori


Ionel Ilie a fost desemnat noul şef al Complexului Energetic Oltenia (CEO). Directorul Diviziei Energetice a preluat toate atribuţiile de manager general, printr-o hotărâre a Consiliului de Supraveghere al companiei. Ilie este originar din Craiova şi este un specialist în energetică. Noul manager şi preşedinte al Directoratului CEO l-a înlocuit pe Laurenţiu Ciobotărică, rămas şef al Diviziei Financiare. Fostul director are interdicţie din partea instanţei să mai asigure conducerea CEO, fiind urmărit penal pentru abuz în serviciu. „Prin Hotărârea Consiliului de Supraveghere din 2 iunie 2016, s-a stabilit preluarea atribuţiilor şi competenţelor de director general executiv al CE Oltenia de către Ilie Ionel, director al diviziei energetice, şi desemnarea sa în funcţia de preşedinte al directoratului. Ionel Ilie are o experienţă de aproape 35 de ani în domeniul energetic, ocupând funcţii succesive de director începând din 2008. Este absolvent al Facultăţii de Electrotehnică din Craiova şi, ulterior, a urmat studii postuniversitare în Managementul calităţii sistemelor de energie la Universitatea Politehnică Bucureşti, studii de masterat în Managementul calităţii sistemelor electrotehnice la Facultatea de Inginerie Electrică Braşov, cursuri de perfecţionare în domeniul pieţelor de energie electrică. Ionel Ilie a pus bazele unor activităţi de pionierat din cadrul sectorului electroenergetic în eficienţa şi managementul energetic, în prezent deţinând funcţiile de vicepreşedinte al filialei Societăţii Inginerilor Energeticieni din România – SIER Craiova, membru supleant în Board-ul Institutului Naţional Român pentru Studiul Amenajării şi Folosirii Surselor de Energie-IRE şi membru în Working Group – Energy Market al EURELECTRIC“, potrivit unui comunicat al CEO.

Specialist în vânzări de energie

Laurenţiu Ciobotărică este anchetat de către procurorii anticorupţie sub acuzaţia de abuz în serviciu, după ce l-ar fi plătit pe Aurel Medinţu, fostul şef al Diviziei Energetice, cu 128.000 de lei, pentru a părăsi CEO. Instanţa i-a interzis lui Ciobotărică, actual director al Diviziei Financiare, să ocupe funcţia în care s-a aflat când a săvârşit fapta de abuz în serviciu. Ionel Ilie este fostul subaltern al lui Aurel Medinţu, promovat de acesta din urmă în conducerea companiei şi desemnat să se ocupe în special de partea de vânzări de energie electrică. Ionel Ilie ar fi trebuit să se ocupe la un moment dat şi de firma CEO Trading SRL, înfiinţată de Complexul Energetic Oltenia pentru a se putea exporta curent electric. Societatea nu a funcţionat, din cauza problemelor legate de legislaţia în domeniul energetic din România.

Are de concediat 1.000 de angajaţi


Ionel Ilie are o misiune dificilă în această vară, având în vedere că prin act adiţional la contractul colectiv de muncă a fost aprobată disponbilizarea colectivă a 1.000 de salariaţi. Există însă acordul celor patru federaţii sindicale reprezentative, însă cea mai grea parte a disponibilizărilor o reprezintă convingerea guvernului să aprobe Ordonanţa nr. 36, prin care sunt reglementate venituri de completare la companiile de stat, pentru disponibilizaţii care mai au un an sau doi până la ieşirea la pensie. După o primă jumătate de an mai grea în ceea ce priveşte producţia şi vânzările de energie electrică, administraţia Complexului Energetic Oltenia a reuşit să încheie contracte pentru vânzări de circa 6 terawaţi, ceea ce echivalează cu producţia pe o jumătate de an. Compania şi-a propus în acest an o producţie de energie electrică de 12 terawaţi. Momentan, în depozitele din cariere şi de la termocentrale fiind peste un milion de tone de cărbune.

Ion Răuţ, în cărţi pentru şefia Resurselor Umane din CEO

Fost director al Diviziei de Pază din Complexul Energetic Oltenia (CEO), Ion Răuţ, are şanse mari să revină la conducerea companiei energetice. Postul vizat este cel de director al Direcţiei Resurse Umane. Actuala directoare Petra Pătraşcu a renunţat la funcţie şi se află în perioada de preaviz. Din 2014 şi până în 2015, Ion Răuţ a condus Divizia de Pază din CEO până când Ciurel a dispus desfiinţarea acesteia. Ulterior, Ion Răuţ a plecat definitiv din CEO, el angajându-se în Bucureşti la altă companie. Acum, odată cu numirea lui Ionel Ilie la interimatul Complexului Energetic Oltenia, Ion Răuţ pare dispus să se întoarcă la CEO şi să facă echipă cu acesta.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 4 iunie 2016

Actualitate

» Ministrul Voiculescu și omologii săi din nouă state caută soluții privind accesul la medicamente
» Gimnastele României, pe locul șase, la Campionatele Europene. Mâine sunt finalele pe aparate
» Poliţia de Frontieră Română a salvat 86 de persoane din Marea Egee
» Zeci de oameni, răniți de fulgere la un festival rock din Germania
» Codul Portocaliu de inundații a fost restrâns
» Anchetă internă la Spitalul ”Sfântul Pantelimon”: managerul a chemat, astăzi, toți medicii de la ATI
» Francez suspectat că pregătea atentate pe teritoriul ţării sale, arestat în Ucraina
» Tobă a cerut structurilor MAI fermitate în aplicarea legii, astfel încât votarea să se desfășoare în legalitate
» MAI: Peste 100 de persoane au fost evacuate preventiv, în ultimele 24 de ore
» Circulaţia pe mai multe drumuri naţionale, întreruptă din cauza inundațiilor
» Sicriele cu trupurile celor patru membri ai echipajului SMURD, aduse la Iaşi
» Premierul Dacian Cioloş a cerut o primă evaluare a pagubelor inundațiilor
» Leganda boxului, Muhammad Ali, s-a stins din viață la 74 de ani
» 40 de pui de tigru au fost găsiți morți în celebrul templu al tigrilor din Thailanda
» J.K. Rowling, în așteptarea unui prestigios premiu
» Lansare la Craiova a Campaniei „Oamenii Timpului“
» Figuri din epoci dispărute

Dolj

» Dolj: 2.000 de polițiști, jandarmi și pompieri, în misiune, în ziua alegerilor
» Craiova: Prinși în flagrant în timp ce ridicau 4 kilograme de cannabis
» 17 persoane – internate în spital după petrecerea de la restaurant
» Condamnați definitiv pentru violarea unei fete de 19 ani
» Un craiovean s-a aruncat în gol de la etajul patru
» Împotmoliți în șanțurile de pe stradă
» „Premianţi la TehnoFest“ – expoziţie la Casa de Cultură

Gorj

» Întreruperi energie electrică de luni
» Petiţii la premier şi preşedintele Senatului pentru redeschiderea Transalpinei
» Ionel Ilie a fost desemnat şef al CEO

Sport

» Tractorul Cetate este campioana Doljului
» România şi-a luat doza de încredere înainte de euro
» Halep va reveni pe locul cinci
» CSM Oradea, campioana României la baschet
» Lică și Georgescu continuă la SCM-U
» Juniorii C de la CSU, victorie lejeră cu Frontiera
» Puștii lui Vrăjitoarea luptă la turneul semifinal
» Marcel Popescu, dorit la cârmă de Rotaru

Sanatate

» Deficiențe în transportul vaccinurilor

Magazin

» Bancul zilei
» Picătura de cunoaştere – Misterul cercurilor mari din piatră aflate la 300 de metri sub pământ
» Horoscopul săptămânii viitoare
» Ia te uită! – Turistul

Top