14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljÎmpotmoliți în șanțurile de pe stradă

Împotmoliți în șanțurile de pe stradă

Localnicilor de pe Aleea V Parângului din cartierul craiovean Bariera Vâlcii li se surpă strada sub roțile mașinilor, după ce Compania de Apă Oltenia (CAO) a făcut lucrări de mântuială, pentru introducerea rețelelor de apă. Un bărbat și-a stricat mașina după ce a rămas împotmolit pe alee. Locuitorii spun că strada a început să se lase din loc în loc, după ce s-au încheiat lucrările la rețelele de apă. Muncitorii au plecat, dar nu au mai tasat pământul pus peste șanțurile săpate pentru fixarea racordurilor. În urma ploilor căzute joi noapte, pământul s-a înmuiat și s-a lăsat. „În urma lucrărilor efectuate de CAO avem probleme cu strada. Muncitorii au lucrat vinerea trecută și au mai venit marți și miercuri să pună capacele. În urma ploilor, strada s-a surpat pe unde au fost săpăturile. Considerăm că orice lucrare efectuată trebuie finalizată și strada să fie adusă în starea în care a fost înainte de lucrare. Avem bătrâni, copii pe stradă și dacă vrem să chemăm ambulanța, cum intră? Sau pompierii? Am scăpat cu mașinile în șanțuri. De ieri-dimineață (vineri dimineață -n.r.) am solicitat la primărie, la CAO să vină să revizuiască această lucrare. Nu vreau să învinovățesc pe nimeni, dar să facă lucrările așa cum trebuie. Plătim și noi taxe și impozite și să nu fim tratați ca în secolul trecut“, a spus Maria Miloș, localnic.
Mult mai ghinionist a fost Fane Bratu, a cărui mașină a scăpat cu roțile în șanțurile de pe stradă și abia a fost scoasă de vecini. „Am ieșit cu mașina din curte și pe stradă am căzut cu ea în groapă. M-a tras un vecin cu altă mașină. Acum repar la ea. Nu mai are nimeni curaj să bage mașina pe aici“, a spus Fane Bratu.
Dacă au văzut ce li se întâmplă, oamenii au pus mâna pe lopată și au început să mute pământul de pe lângă garduri și să-l așeze în șanțuri. Ei spun că în trecut au pus mână de la mână și au pietruit-o, iar acum vor să facă același lucru.
În legătură cu această situație, Mihaela Chirițescu, reprezentant CAO, a precizat: „Pe Aleea V Parângului, lucrările nu s-au terminat. Aici am introdus rețele de apă pe o lungime de 200 de metri. Este o investiție a Companiei de Apă Oltenia. Mai avem de făcut 15 branșamente și apoi se fac cuplările la rețea, după care se va nivela strada, care este de pământ“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS