16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCondamnați definitiv pentru violarea unei fete de 19 ani

Condamnați definitiv pentru violarea unei fete de 19 ani

Trei tineri din Băilești, acuzați că au luat de pe stradă o tânără de 19 ani și au violat-o la marginea comunei Bârca, au fost condamnați definitiv printr-o hătărâre a Curții de Apel Craiova. Inculpații au primit pedepse între șapte ani și nouă ani și două luni de închisoare cu executare pentru faptele comise.
Băileștenii Marcel Mustaţă, Marin Mustaţă şi Ghiţă Baiaram, cu vârste cuprinse între 19 şi 21 de ani, au fost arestați preventiv pe 16 septembrie 2015, sub acuzațiile de viol și lipsire de libertate. Doi dintre ei au fost acuzați și de comiterea infracțiunii de conducere fără permis, respectiv încredințarea unui vehicul unei persoane fără permis.
Anchetatorii au stabilit că, în noaptea de 15 spre 16 septembrie 2015, Marcel Mustaţă, Ghiţă Baiaram și Marin Mustață au plecat la plimbare cu un autoturism Volkswagen, care a fost condus atât de Marcel Mustață, cât și de Baiaram, deși nici unul dintre ei nu avea permis de conducere. În comuna Măceşul de Sus, cei trei au luat cu forța de pe stradă o fată de 19 ani şi au pornit către comuna Bârca. S-au oprit pe câmp, la marginea localității, unde prin ameninţări şi acte de violenţă au forţat-o pe tânără să întreţină cu ei raporturi sexuale. La un moment dat, fata a reușit să sune un prieten, care l-a anunţat pe tatăl ei, acesta fiind cel care a sunat la poliție. Oamenii legii au făcut mai multe filtre rutiere și au reușit să-i prindă pe autorii violului în comuna Bârca. Ulterior, tânăra de 19 ani a mers la Institutul de Medicină Legală Craiova, de unde a obţinut certificat medico-legal care atestă că a fost victima infracţiunii de viol, având nevoie de zece zile de îngrijiri medicale pentru vindecarea leziunilor suferite. Suspecții au fost reţinuţi în aceeași noapte, iar pe 16 septembrie au fost arestaţi preventiv. Au fost trimiși în judecată o lună mai târziu, iar la sfârșitul lunii februarie, anul acesta, au și fost condamnați. Magistrații de la Judecătoria Segarcea l-au condamnat pe Marcel Mustață la nouă ani și două luni de închisoare pentru conducere fără permis, încredințarea autoturismului unei persoane fără permis, lipsire de libertate și viol. În schimb, Baiaram a primit o pedeapsă de opt ani de închisoare pentru conducere fără permis, lipsire de libertate și viol, iar Marin Mustață a fost condamnat la șapte ani de închisoare pentru viol. Hotărârea instanței a fost atacată cu apel de inculpați la Curtea de Apel Craiova, instanță care a dat o hotărâre definitivă în acest dosar joi, pe 2 iunie. Judecătorii craioveni au respins apelurile inculpaților ca nefondate, astfel că aceștia trebuie să execute pedepsele stabilite în februarie de instanța din Segarcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS