13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn deținut de la Penitenciarul Craiova și-a incendiat celula

Un deținut de la Penitenciarul Craiova și-a incendiat celula

Pompierii doljeni au intervenit cu o autospecială pentru stingerea incendiului izbucnit într-o celulă a Penitenciarului Craiova (Foto: Traian Mitrache)
Pompierii doljeni au intervenit cu o autospecială pentru stingerea incendiului izbucnit într-o celulă a Penitenciarului Craiova (Foto: Traian Mitrache)

Un deținut de la Penitenciarul Craiova a fost rănit și transportat la Spitalul de Urgență, ieri-dimineață, după ce a incendiat saltelele din celula în care era încarcerat. În urma incendiului, alt deținut și un angajat al penitenciarului s-au intoxicat cu fum, iar aproximativ 400 de deținuți au fost evacuați în curtea unității de detenție.
Reprezentanții Penitenciarului Craiova au explicat că, „în cursul zilei de 31 mai, ora 9.00, un deținut cazat singur în cameră și-a incendiat obiectele personale. Imediat după producerea evenimentului, s-au luat toate măsurile necesare pentru evacuarea deținuților și personalului din pavilionul respectiv, precum și pentru stingerea și limitarea incendiului. De asemenea, prin apelarea numărului unic de urgență 112, a fost solicitat sprijinul ISU. Ca urmare a acestui incident, a fost necesară prezentarea la spital a unui deținut, pentru intoxicație cu monoxid de carbon, iar la nivelul unității s-au acordat îngrijiri medicale pentru alt deținut și pentru un angajat al penitenciarului“.
Deținutul care a provocat incendiul este un bărbat de 48 de ani, condamnat la 24 de ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de omor calificat. Acesta este încarcerat în Penitenciarul Craiova încă din anul 1998.
La rândul lor, pompierii doljeni au explicat că s-a intervenit cu o autospecială pentru stingerea incendiului, dar și cu trei ambulanțe. „La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta într-o celulă. Au ars saltele şi materiale textile. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul“, au precizat pompierii din cadrul ISU Dolj.
Cercetările au fost preluate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, aceștia urmând să stabilească motivele pentru care deținutul a recurs la acest gest.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS