Acasă Local Gorj Investiții de zece milioane de lei pentru apă de calitate

Investiții de zece milioane de lei pentru apă de calitate

-

Mii de târgujieni din zonele Preajba și Polata primesc apă potabilă care respectă normele legale, datorită proiectului „Îmbunătățirea procesului de tratare la Stațiile de apă din localitățile componente Preajba și Polata – Târgu Jiu“, derulat cu fonduri europene de către operatorul Aparegio Gorj. Stația de tratare de la Polata a fost inaugurată ieri, iar cea de la Preajba va fi gata peste câteva zile. Valoarea celor două investiții este de aproape zece milioane de lei. Lucrările de la cele două staţii de la Târgu Jiu au vizat îmbunătăţirea procesului de tratare a apei potabile.  „Contractul  pentru îmbunătățirea procesului de tratare la stațiile de apă din localitățile componente Preajba și Polata – Târgu Jiu, cu SC PROTECNO SRL, cu sediul în Mondolfo, Italia, a avut o valoare de 9.795.935 lei fără TVA, iar data de începere a lucrărilor a fost 10.11.2015. Lucrările la stația de tratare Polata sunt finalizate, urmând ca stația să fie pusă în funcțiune și adusă la parametri nominali de funcționare. În ceea ce privește stația de la Preajba, stadiul lucrărilor este de 95%. Sunt, de asemenea, în derulare, lucrări de modernizare la stația de la Târgu-Cărbunești, unde au început să fie făcute probele tehnologice, procentul de execuție fiind de 99%. Îmbunătățirea standardelor de viață ale locuitorilor din aria de operare, prin asigurarea apei potabile de calitate, în concordanță cu obligaţiile ce rezultă din Tratatul de Aderare al României  la UE (capitolul 22 – Mediu), este o preocupare constantă a operatorului regional“, a declarat Traian Pătrăşcoiu, directorul Aparegio Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

Manifestări dedicate jandarmului erou George Marchiș

Eroul jandarm George Marchiș a fost omagiat miercuri la Târgu Jiu. Au trecut 19 ani de la evenimentul tragic petrecut la o discotecă din municipiul Târgu Jiu, când, pe timpul executării unei misiuni de ordine publică, eroul jandarm sublocotenent post-mortem George Răzvan Marchiş și-a pierdut viaţa.

O firmă mare din industria Craiovei disponibilizează zeci de angajaţi

Cummins Generator Technologies trimite acasă 48 de persoane, de pe 6 decembrie. Toţi angajaţii disponibilizaţi erau lucrători TESA. Iată ce salarii compensatorii primesc cei daţi afară din unitatea industrială.