8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDouă accidente produse din cauza vitezei

Două accidente produse din cauza vitezei

Un tânăr, de 26 de ani, și-a pierdut viața, iar alte cinci persoane au fost rănite în urma a două accidente produse sâmbătă pe șoselele din județul Dolj. Primul accident a avut loc sâmbătă dimineață, pe DN 6, în localitatea Cârcea. Potrivit polițiștilor doljeni, craioveanul Iulian Arimia, de 24 de ani, care conducea un autoturism Seat dinspre Leu către Craiova, „nu a adaptat viteza de deplasare la condițiile meteo-rutiere (carosabil umed), în curbă periculoasă la dreapta, a părăsit partea carosabilă şi a lovit un cap de pod“.
În urma accidentului a fost rănită grav o tânără de 20 de ani, din comuna Pielești, pasageră în autoturism, iar șoferul și alți doi pasageri, doi craioveni de 21 de ani, au suferit leziuni ușoare. Oamenii legii l-au testat pe șofer cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii din cadrul IPJ Dolj au mai precizat că pe numele șoferului a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de conducere sub influența băuturilor alcoolice și vătămare corporală din culpă.
Tor sâmbătă, în jurul orei 13.45, pe DN 55, în apropierea localității Secui, a avut loc un accident de circulație mortal. În urma primelor cercetări, polițiștii de la Rutieră au stabilit că Ionuț Oprică, de 26 de ani, din comuna Bratovoeşti, în timp ce conducea un autoturism VW Gollf către Bechet, „într-o curbă la stânga, pe fondul vitezei, a pierdut controlul direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă spre dreapta și a lovit un copac“. În urma impactului violent, șoferul și-a pierdut viața, iar un băiat de 17 ani, pasager în autoturism, a fost rănit ușor. Reprezentanții IPJ Dolj mai spun că și în acest caz a fost întocmit un dosar de cercetare penală și se continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a modului cum s-a produs accidentul de circulație.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS