10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljModernizare cu trotuar ciuntit și bancă înclinată

Modernizare cu trotuar ciuntit și bancă înclinată

După stâlpii din mijlocul trotuarului, în Craiova modernizarea aleilor și trotuarelor duce şi la alte inconveniente, în sensul că trotuarele sunt ciuntite ca să lase loc parcărilor. Și ca toată lumea să fie „mulțumită“, în mijlocul trotuarului de un metru, din loc în loc, apare câte o bancă. Acest lucru se întâmplă pe un mare bulevard din municipiu, Nicolae Titulescu, din dreptul Școlii „Decebal“ până la semafoarele de la Billa. Aici, ca să poți circula, atunci când ajungi în dreptul băncilor și când pe acestea sunt așezate persoane, ori le calci pe picioare, ori treci peste bordură și depășești „obstacolul“ prin parcare. Trotuarul se îngustează încât două persoane nu pot trece în același timp pe lângă banca cu pricina. La fel de dificil este și pentru mămicile cu cărucioare. Unii dintre craiovenii care locuiesc în blocurile din această zonă spun că nu este corect cum au procedat administrația locală și constructorul. „M-am uitat pe Calea București, trotuarul este mult mai lat, dar pe Nicolae Titulescu nu ai loc să treci. Dacă mai este cineva așezat pe bancă, iar mașinile din parcare ajung în mare parte pe trotuar, în zona aia nici nu mai poți să treci. Abia te strecori. Era mai bine înainte, că erau retrase în zona spațiilor verzi, iar trotuarele erau mult mai mari. Ei nu au gândit când au făcut asta?“, întreabă o proprietară din blocul B3, scara 1. Într-adevăr, craiovenii care locuiesc în această zonă spun că înainte trotuarele erau mult mai largi, iar băncile pentru odihnă erau prinse în beton în zona grădinilor din fața blocurilor.
O altă ciudățenie o reprezintă o bancă așezată în dreptul Complexului de la groapă și care este înclinată, așa cum este și trotuarul care urmează cursul aleii dinspre blocuri. Banca cu pricina se află în apropierea unei stații RAT, iar craiovenii o folosesc, chiar dacă este pusă mai în pantă. „De râsul lumii! au așezat banca înclinată că așa este și trotuarul. Nu puteau să înalțe cu ceva, la căpătul ăsta mai lăsat, ca să fie și ea dreaptă? O folosește lumea din stație“, afirmă Carmen Oprica, proprietar în blocul A3 de pe bulevardul Nicolae Titulescu. Am încercat să luăm un punct de vedere și de la administrația locală, vizavi de această situație, dar până la închiderea ediției nu am primit nici un răspuns.

Se închide traficul rutier pe strada Toamnei

Primăria Municipiului Cra­iova a anunţat că, în vederea finalizării lucrărilor de asfaltare pe strada Bariera Vâlcii, se va închide circulaţia rutieră de la intersecţia cu str. Toamnei până la intersecţia cu str. Rozelor, începând de miercuri, 25 mai, ora 8.00. Restricţia de circulaţie rămâne valabilă până la finalizarea lucrărilor de asfaltare, în funcţie de condiţiile meteo.
Participanţii la trafic sunt rugaţi să nu staţioneze şi să nu parcheze în zona de lucrări în perioada restricţiilor, pentru a nu îngreuna activitatea echipelor de lucru, iar riveranii să găsească rute alternative.
În perioada de restricţii, în zonă vor avea acces maşinile echipajelor de intervenţie. În ceea ce priveşte mijloacele de transport în comun, staţiile şi orarul de circulaţie se menţin, traseul 17 urmând să fie deviat astfel:
Pe tur: bl. Dacia – Aleea 4 Şimnic – Centura de Nord – str. Bariera – intersecţia străzii Bariera cu str. Parângul – str. Bariera – cap linie Şimnic;
Pe retur: cap linie Şimnic – str. Bariera – intersecţia străzii Bariera cu str. Parângul – str. Bariera – Centura de Nord – Aleea 4 Şimnic – bl. Dacia – Gară.
Participanţii la trafic trebuie să respecte restricţiile ce urmează a fi instituite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS