22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljȘofer condamnat la doi ani cu executare pentru uciderea unei eleve

Șofer condamnat la doi ani cu executare pentru uciderea unei eleve

O elevă de 15 ani, pasageră pe bancheta din spate a autoturismului Audi, a murit în urma accidentului
O elevă de 15 ani, pasageră pe bancheta din spate a autoturismului Audi, a murit în urma accidentului

Judecătorii Curții de Apel Craiova au hotărât, la sfârșitul săptămânii trecute, să condamne definitiv la doi ani de închisoare cu executare un craiovean acuzat că a provocat un accident rutier în urma căruia o elevă de 15 ani și-a pierdut viața.
Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj au stabilit că, în după-amiaza zilei de 15 mai 2012, craioveanul Eduard Zlătineanu, care conducea un Audi A8 înmatriculat în Marea Britanie pe bulevardul Dacia, într-o curbă uşoară la stânga a pierdut controlul direcţiei şi a acroşat cu partea dreaptă a maşinii remorca unui tir parcat pe marginea drumului. După impact, maşina a lovit bordura scuarului care desparte sensurile de mers şi a fost proiectată în parcarea de pe partea dreaptă a drumului. În urma accidentului, şoferul şi o tânără de 17 ani, pasageră pe locul din stânga-faţă al maşinii, au fost răniţi uşor, iar pasagera de pe bancheta din spate, o elevă de 15 ani, a suferit leziuni grave. Cei trei răniţi au fost transportaţi la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde au primit îngrijiri medicale. După primele cercetări, poliţiştii doljeni au precizat că responsabil pentru producerea accidentului a fost șoferul autoturismului Audi, care nu a adaptat viteza la condiţiile de drum și a pierdut controlul direcţiei. De altfel, alt şofer le-a povestit poliţiştilor de la Rutieră că el circula cu aproximativ 80 km/h când a fost depăşit de autoturismul Audi A8 condus de Zlătineanu. Ulterior, pe numele lui Zlătineanu a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, însă după două săptămâni, anchetatorii au schimbat încadrarea juridică în ucidere din culpă. Asta pentru că, pe 30 mai, eleva de 15 ani a murit la Spitalul de Urgență Craiova din cauza leziunilor suferite în urma accidentului de circulație. După încheierea cercetărilor, în iunie 2015, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au dispus trimiterea în judecată a șoferului.
Inculpatul și-a recunoscut faptele, iar în decembrie, anul trecut, Judecătoria Craiova l-a condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. În plus, instanța a dispus ca Biroul Naţional Carte Verde din Marea Britanie să achite suma totală de 630.000 de lei drept daune morale rudelor elevei care și-a pierdut viața în urma accidentului.
Hotărârea instanței a fost atacată cu apel, iar la sfârșitul săptămânii trecute, Curtea de Apel Craiova a dat o sentință definitivă în acest dosar. Instanța a dispus ca inculpatul să execute doi ani de închisoare și a hotărât ca rudele victimei să primească daune morale în valoare totală de 400.000 de lei. Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, în cursul zilei de vineri, Zlătineanu a fost ridicat de polițiștii de la Secția 2 și dus la Penitenciarul Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS