10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDosar penal pentru o șoferiță care a blocat tramvaiul

Dosar penal pentru o șoferiță care a blocat tramvaiul

Șoferița și-a lăsat mașina pe linia de tramvai, în apropierea Electroputere Mall (FOTO: Facebook)
Șoferița și-a lăsat mașina pe linia de tramvai, în apropierea Electroputere Mall (FOTO: Facebook)

O craioveancă de 34 de ani s-a ales cu dosar penal pentru împiedicarea circulației rutiere, după ce și-a parcat mașina pe linia de tramvai din apropierea Electroputere Mall din municipiu, blocând astfel circulația tramvaiului.
Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj au precizat că „pe 5.05.2016, în jurul orei 21.15, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Craiova, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au fost sesizaţi prin 112 despre faptul că la breteaua ce face legătura între Calea Bucureşti şi bulevardul Decebal din Craiova (în zona Electroputere Mall) calea de rulare a tramvaiului nr. 109 este blocată de un autoturism. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că autoturismul a fost condus şi oprit în mod voluntar de către Cristina P., de 34 de ani, din Craiova, pe calea de rulare a tramvaiului împiedicând deplasarea acestuia“.
Trebuie spus că, înainte de reluarea circulației tramvaiului în municipiul Craiova (4 mai, după o pauză de trei ani), în acea zonă erau frecvent parcate autoturismele persoanelor care nu mai găseau un loc de parcare în incinta Electroputere Mall.
Polițiștii doljeni au mai precizat că pe numele șoferiței a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de împiedicare a circulației rutiere.
Potrivit Codului Penal, aşezarea de obstacole care îngreunează sau împiedică circulaţia pe drumul public, dacă se pune în pericol siguranţa circulaţiei ori se aduce atingere dreptului la liberă circulaţie a celorlalţi participanţi la trafic, se pedepsește cu închisoarea între trei luni și un an sau cu amendă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS