21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljO stradă din Dăbuleni se transformă în lac după fiecare ploaie

O stradă din Dăbuleni se transformă în lac după fiecare ploaie

Strada Alexandru Vla­huță din Dăbuleni se inundă la fiecare ploaie, iar apa băltește zile în șir.
Localnicii acuză autori­tățile de nepăsare, pentru că nu fac nimic de opt ani pentru reabilitarea străzii respective.
Răspunsul edilului din Dăbuleni este absurd. Primarul Nicolae Drăgoi dă vina pe oameni, pe care îi cataloghează drept „nese­rioși“ pentru că nu vor să dea drumul la apă în curți și în case, adică să se autoinunde.

Localnicii de pe strada Alexandru Vlahuță din Dăbuleni sunt terorizați după fiecare ploaie mai serioasă, din cauză că strada devine aproape impracticabilă. Un localnic ne-a sesizat la redacție că, deși plătesc impozite la primărie la nivel de oraș, cetățenii de pe strada Alexandru Vlahuță nu beneficiază de condiții minime de trai. „De două zile stăm cu saci de nisip la porți și la garduri, ca să nu ne intre apa în curți și în case. Abia putem să intrăm în curți din cauza apei de pe stradă, care e până la genunchi. Am sesizat la primărie și primarul ne spune să dăm drumul la apă în curți, să ne inundăm singuri, dacă vrem să scăpăm de apa de pe stradă. Dar avem și noi grădini, avem solarii în curți. Cum să ne inundăm singuri?! E treaba primăriei să se ocupe de drumuri. Eu plătesc impozit de 1.200 de lei pe an la primărie și primăria nici drumul nu îl face. Ieri am stat patru ore cu soția să ne luptăm cu apa să nu intre în curte“, a spus Marcel Bulintiș, care locuiește pe strada Alexandru Vlahuță la nr. 76. El susține că strada este inundată de câteva zile din cauză că nu există șanțuri de scurgere a apei. Cetățenii au și soluții, dar acestea sunt în sarcina primăriei. „Este inundată strada pe o lungime de aproape un kilometru. Sunt 20 de familii afectate. Dacă primăria ar face măcar niște șanțuri pe marginea drumului ar mai fi șanse să se scurgă apa acolo“, a mai spus Bulintiș.

De opt ani se tot inundă strada

Situația de pe strada Alexandru Vlahuță se repetă de ani buni. La orice ploaie mai serioasă, drumul devine aproape impracticabil, transformându-se într-un imens lac. Anul trecut, alți locuitori de pe strada respectivă ne-au sesizat la redacție că de opt ani autoritățile asistă cu nepăsare la faptul că pe acea stradă apa băltește zile întregi.
Localnicii spuneau atunci pentru GdS că pe tim­pul verii zona devine un adevărat focar de infecție, pentru că apa care se strânge miroase urât, iar în zonă sunt atrași țânțari și alte gângănii.
Din cauza apei în exces, pomii de pe lângă gardurile oamenilor au început să se usuce, spunea anul trecut un locuitor de pe strada Alexandru Vlahuță. În zonă, casele și curțile sunt amplasate cu mult sub nivelul străzii.

Primarul îi îndeamnă să-și inunde curțile

Contactat telefonic de GdS, primarul din Dăbuleni, Nicolae Drăgoi, are o explicație halucinantă despre inundarea străzii. El spune că se întâmplă asta pentru că oamenii nu dau voie apei să curgă… prin curțile lor.
„Veniți să vedeți cum și-au făcut toți de pe stradă diguri și digulețe, au pus folie și altele, ca să nu intre apa în curți. Eu le-am făcut drumul ăla «boboc». Sunt cei mai neserioși din tot Dăbuleniul pe strada aia, că nu dau drumul la apă în curți! Acum a plouat 70 de litri pe metrul pătrat și la ei în curte e uscat și pe drum e apa până la genunchi. Cu ce să iau eu apa de pe drumul ăla? Nu e nici un canal de scurgere pe strada aia. Ați văzut dumneavoastră stradă cu canal pe margine la noi? Noi am făcut drumul ăla, l-am bombat frumos, dar apa trebuie să se împartă în curți. Ei stau în papuci în casă și apa e pe drum până la genunchi. Eu am făcut drumul în fiecare an, în sensul că am pus piatră pe el, l-am bombat. Soluția pe strada aceea este ca fiecare să-și împartă apa și să o lase să le intre în curte, că mai mult de o oră nu durează. La mine în curte e apa până la genunchi și nu mai mor! Și n-am băgat nici o motopompă de la primărie!“, a spus supărat primarul Nicolae Drăgoi.
Edilul din Dăbuleni a susținut că nu are altă soluție pentru cetățenii de pe strada Alexandru Vlahuță. El a mai spus că nici nu poate căra apa de pe strada respectivă, că nu are buget la primărie și a insistat pe ideea că oamenii trebuie să se autoinunde.
Canalizare pluvială nu există în zonă. Singura so­luție ar putea veni după ce se va introduce canalizare în localitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS