15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn ghișeu deschis și cinci închise la Direcția de Impozite și Taxe

Un ghișeu deschis și cinci închise la Direcția de Impozite și Taxe

În timp ce craiovenii se înghesuiau la două ghișee la care se puteau plăti impozitele,  în restul sălii DIT Craiova bătea vântul. Cinci ghișee pentru persoane fizice și unul  pentru persoane juridice erau închise joi (FOTO: Claudiu Tudor)
În timp ce craiovenii se înghesuiau la două ghișee la care se puteau plăti impozitele,
în restul sălii DIT Craiova bătea vântul. Cinci ghișee pentru persoane fizice și unul
pentru persoane juridice erau închise joi (FOTO: Claudiu Tudor)

Craiovenii care au avut de plată impozitele sau amenzi de circulație zilele trecute au stat ore în șir la cozi la sediul central al DIT Craiova, din cauză că era deschis un singur ghișeu pentru persoane fizice. Restul ghișeelor erau închise complet și nu pentru că și-ar fi luat liber funcționarii. Iată cum a explicat Direcția puzderia de ghișee închise.

Un craiovean ne-a sesizat la redacție că pe 27 aprilie, la sediul din Piața Centrală al Direcției de Impozite și Taxe (DIT) Craiova, era deschis un singur ghișeu, la care erau 20 de oameni care așteptau să își achite amenzile sau impozitele, în timp ce la alte cinci – șase ghișee din încăpere nu era nici un funcționar.
Situația s-a repetat și joi de dimineață, când zeci de oameni stăteau cu orele la coadă la singurul ghișeu deschis, destinat plății impozitelor și amenzilor. Mai era un ghișeu deschis, dar pentru Registratură. Aceeași aglomerație era și la acel ghișeu la care se primeau doar acte. În timp ce echipa GdS se afla în incintă s-a mai deschis al doilea ghișeu destinat plății impozitelor, în timp ce în restul încăperii cinci ghișee erau închise și cu obloanele trase (geamurile de la ghișeul mic).
La singurul ghișeu unde se puteau plăti impozitele, oamenii stăteau mai mult de o oră la coadă. „Am venit aici ca să dăm bani, nu să luăm. E bătaie de joc să stăm la un singur ghișeu și toată lumea e prin spate, fumează și bea cafele. Nimeni nu-și face treaba. Îi vedeți și dumneavoastră prin spate, pe acolo. Și nu poți să le zici nimic, că tot ei sunt recalcitranți“, a spus Petrică Vasile, care a menționat și că stătea de o oră la rând.
„Acum am venit, dar este un singur ghișeu deschis. Degeaba se respectă bonul de ordine, că dacă e doar un ghișeu deschis tot stai o grămadă de timp aici. Restul ghișeelor sunt închise, după cum vedeți. Personal este, dar stau ascunși sau probabil sunt la cumpărături. Nu mi se pare normal acest lucru! Eu vin din străinătate ca să-mi plătesc dările și stau pe aici două ore la coadă pentru zece persoane“, a spus Cosmin Plopșoreanu, aflat la rând, la DIT Craiova.
Și la ghișeul de Registratură era o coadă imensă. „Am venit pentru a le cere să-mi modifice impozitul conform Codului Fiscal, în funcție de anul construirii blocului și mă mută pe la toate ghișeele. Am venit să depun cerere. Nu e afișat pe nicăieri pe aici ce acte îți trebuie. Am venit și ieri și astăzi (joi -n.r.). Stau de o oră la rând. Am aflat de reducerea asta de impozit de la Alege TV“, a spus Iliuță Pârvuloiu.

DIT răspunde: „Nu avem personal!“

Reprezentanții Direcției de Impozite și Taxe Craiova confirmă faptul că majoritatea ghișeelor sunt închise în această perioadă și nu din cauză că ar fi funcționarii în concediu, ci din alte motive. „Sunt închise multe ghișee, pentru că nu avem personal. Nu sunt funcționarii plecați în concediu, ci pur și simplu nu are cine să mai stea la respectivele ghișee de când s-au deschis patru puncte de încasare a impozitelor în alte zone ale Craiovei – respectiv în Brazdă, în Craiovița Nouă, în Lăpuș și în 1 Mai -, iar funcționarii au fost mutați acolo, la respectivele puncte de lucru. Abia pe 3 mai se vor mai deschide încă două ghișee la sediul DIT de la Piața Centrală, pentru că de atunci vin la serviciu inspectorii care au promovat concursul“, au spus reprezentanți ai DIT Craiova.
Cei care mai au de plătit impozitele zilele acestea pot să meargă și la punctele de colectare din cartiere. De regulă, la acele puncte este mai puțină aglomerație decât la sediul principal al DIT Craiova, din Piața Centrală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS