12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDumitra Bengescu: Sunt fericită că pot să cânt

Dumitra Bengescu: Sunt fericită că pot să cânt

IMG_1388 net

Dumitra Bengescu (foto) a pornit pe drumul cântecului popular în urmă cu an. Interpreta spune că după 40 de ani este greu să pătrunzi într-un domeniu în care oamenii deja au experienţă de zeci de ani. Cu dorinţa de a-şi împlini visul de a cânta, dar cu mari emoţii şi temeri, Dumitra Bengescu a reuşit să facă pasul către un domeniu în care mulţi ani şi-a dorit să pătrundă.

Olteancă din Motoci, judeţul Dolj, Dumitra Bengescu spune că doar Dumnezeu, norocul, dar mai ales susţinerea Rozicăi Petra au ajutat-o să pornească pe drumul cântecului popular. „Mi-am dorit de mică să cânt. Nu am fost lăsată, dar într-o zi am întâlnit-o pe Rozica şi am rugat-o să mă asculte cântând. Atunci Rozica mi-a spus că voi reuşi să îmi împlinesc visul. Cred că așa a vrut Bunul Dumnezeu“, a spus Dumitra Bengescu. Cu susţinerea Rozicăi Petra, care are o experienţă de peste 35 de ani în muzica populară, Dumitra Bengescu a început să cânte. Prima piesă a interpretei a fost scrisă chiar de cea care i-a îndrumat primii paşi în muzica populară. „Îmi place mult cum scrie Rozica şi am rugat-o să îmi facă şi mie o piesă de iertare. A fost prima mea melodie, «Neică drag inimii mele». De altfel, toate melodiile mele sunt scrise de prietena mea Rozica“, a spus Dumitra Bengescu.

Rozica Petra: Dumitra este pe drumul cel bun

Pe cele două interprete le leagă o prietenie frumoasă, dar mai ales sinceră. Rozica Petra îi atrage mereu atenţia Dumitrei atunci când greşeşte, iar acest lucru o motivează şi o ambiţionează pe aceasta să muncească mai mult. „Noi încă lucrăm la voce pentru că ea nu a cântat. Aşa cum spune ea, i s-a îndeplinit un vis, dar nu cred că eu i l-am îndeplinit, ci cântecul popular, prin ambiţia şi dorinţa ei de a cânta“, a spus Rozica Petra. Dumitra Bengescu munceşte pentru ca vocea ei să fie pe măsura aşteptărilor celor ce o îndrumă pe drumul cântecului popular. „Important în acest moment este faptul că Dumitra e pe drumul cel bun. Ea va persevera, chiar dacă nu doreşte neapărat să facă performanţă, ci doar să cânte pentru sufletul ei şi pentru cei care iubesc muzica populară“, a adăugat Rozica Petra.

Emoţii la primii paşi în muzică

Primele momente petrecute pe scenă au fost emoţionante, la fel ca primii paşi pe care Dumitra Bengescu i-a făcut în muzica populară. „A fost foarte greu la început, dar şi acum îmi este greu. Nu este atât de uşor precum pare să cânţi“, a spus Dumitra Bengescu. Olteanca este bucuroasă că a reuşit să-şi împlinească un vis. „Sunt fericită că pot să cânt“, a adăugat Dumitra Bengescu. Dorinţa interpretei de a cânta a fost stârnită de marile voci ale cântecului popular. Una dintre ele este Maria Ciobanu, cea pe care Dumitra Bengescu o admiră, iar cântecele ei o inspiră mereu. „Am urmărit-o toată viaţa pe Maria Ciobanu. Mi-a plăcut că a împletit iubirea cu natura, cu dragostea, cu iertarea. De aici a pornit şi ideea primului meu cântec“, a spus interpreta de muzică populară. Dumitra Bengescu promite celor ce iubesc cântecul popular că va munci pentru a aduce melodii noi şi pentru a fi din ce în ce mai bună pe drumul pe care a pornit, drumul cântecului popular.

Claudia Cocoş

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS