10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia

Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia

Administrația Națională de Meteorologie a transmis o estimarea a prognozei meteo valabilă pentru intervalul 25 aprilie – 8 mai, realizată pe baza produselor numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

În Oltenia, după două zile reci pentru această perioadă, cu o medie a temperaturilor maxime de 13 – 14 grade, urmează a se înregistra valori termice normale, astfel încât media maximelor va crește semnificativ și se va încadra, între 27 aprilie și 8 mai, în intervalul 17 – 21 de grade. Tendința regimul termic mediu nocturn este tot de creștere, de la medii în jurul a 2 grade pe 27 aprilie, când vor fi condiții de brumă, la minime ce se vor încadra până pe 8 mai, în medie, între 5 și 9 grade. Va ploua pe arii extinse și moderat cantitativ în intervalele 25-26 aprilie și 1-2 mai și pe 29 aprilie, iar ploi în general slabe se pot semnala zilnic, cu precădere pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

La munte, media temperaturilor diurne va fi scăzută în primele două zile, respectiv de 2 – 3 grade Celsius, după care va deveni normală pentru această perioadă din an și va oscila între 7 și 11 grade, până pe 8 mai. Tendința regimul termic mediu nocturn este tot de creștere semnificativă, de la valori predominant negative până pe 27 aprilie la medii pozitive ale temperaturilor minime, cuprinse între un grad și 4 grade. Pe 25 – 26 aprilie, 29 aprilie și între 1 și 3 mai va ploua pe arii extinse, moderat cantitativ, iar ploi în general slabe se vor semnala, temporar, cu precădere pe parcursul celei de-a doua săptămâni. În primele două zile, la altitudini mai mari vor predomina ninsorile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS