Acasă Local Dolj Teatrologul George Banu, Doctor Honoris Causa al Universității din Bănie

Teatrologul George Banu, Doctor Honoris Causa al Universității din Bănie

-

Teatrologul George Banu a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității din Craiova (Foto: Lucian Anghel)
Teatrologul George Banu a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității din Craiova (Foto: Lucian Anghel)

https://youtube.com/watch?v=G6cI2DMHjh8

Sala Albastră a Universității Craiova a găzduit ieri manifestarea prilejuită de decernarea titlului de Doctor Honoris Causa profesorului și teatrologului de renume mondial George Banu. „Această distincție înseamnă, într-un fel, consimțirea unei relații privilegiate pe care am avut-o cu orașul Craiova, cu prietenii din copilărie care au ales Bănia, cu Emil Boroghină care mi-a fost coleg de facultate și, într-un fel, cred eu, e important și pentru Universitate să dea un titlu de Doctor Honoris Causa unui om care a încercat să facă legătura între teatru și universitate. Cred că am reușit pentru că, în general, universitarii rămân cu universitarii și oamenii de teatru cu oamenii de teatru. Eu am fost un fel de Arlecchino, slugă la doi stăpâni, și de aici provine poate și originalitatea posturii mele de a mă hrăni din visele teatrului și de a le împărtăși cu studenții care așteaptă povestea legendei teatrului“, a precizat George Banu.
Craiovenii se pot întâlni cu George Banu astăzi, de la ora 17.00, în cadrul evenimentului „De ce, încă, Shakespeare?“, cuprins în programul Festivalului Internațional Shakespeare. „Este vorba despre faptul că Shakespeare ne redă încrederea în teatru atunci când începem să ne îndoim de el. Revizitându-l, are loc o renaștere, prin Shakespeare“, a precizat George Banu, teatrolog, profesor universitar, președintele de onoare al Asociației Internaționale a Criticilor de Teatru.

ȘTIRI VIDEO GdS

Gândacul din calea autostrăzii Sibiu Piteşti, momit cu feromoni

Ministrul Fondurilor Europene susține că se poate rezolva inclusiv problema protejării gândacului pentru care Comisia Europeană a cerut explicaţii. Există soluţii pentru...