Studenţii s-au bucrat de frumuseţile locului

Universitatea „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu a organizat miercuri, 20 aprilie, o excursie la Tismana și Hobița, la care au participat studenții străini.
A fost, totodată, vizitat și Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi“ Peștișani, unde au fost prezentate câteva dintre obiceiurile și tradițiile gorjene.
Potrivit UCB, excursia a avut drept scop o mai bună integrare a studenților Erasmus, sosiți la UCB Târgu Jiu în semestrul al II-lea al anului universitar 2015 – 2016, din Grecia și Turcia, dar și a studenților din Republica Moldova și a urmărit îmbunătățirea pregătirii interculturale a acestora.
„Serviciile pentru studenții internaționali și dezvoltarea unor activități multiculturale sunt acțiuni desfășurate cu scopul de a îmbunătăți experiențele de viață și de studiu pentru studenții incoming în interacțiunea lor cu locuitorii județului Gorj, dar și cu studenții UCB. Dezvoltarea conceptului de internaționalizare în UCB este un imperativ instituțional și trebuie privit ca un proces complex de integrare a dimensiunii internaționale, interculturale sau globale în misiunea universității, în toate activitățile desfășurate în universitate, fiind o garanție a creșterii vizibilității în spațiul internațional și a îmbunătățirii calității educației de nivel superior în contextul noilor provocări referitoare la competitivitatea studenților pe piața globală a muncii“, a declarat Andreea Cilibiu, purtătorul de cuvânt al UCB.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.