11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCarne expirată pentru meniul de Paşte

Carne expirată pentru meniul de Paşte

Carnea expirată a fost distrusă
Carnea expirată a fost distrusă

Patronii de magazine alimentare şi depozite de carne fac orice pentru a scoate profit. Este concluzia la care au ajuns în ultimele zile oamenii legii din Gorj. Poliţiştii gorjeni au descoperit ieri, în timpul unui control, 85 de kilograme de carne expirată în Târgu Jiu. Marfa a fost depistată într-un depozit de pe digul Jiului, în spatele Stadionului Municipal. „În cadrul acţiunilor de verificare a comerţului cu carne, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice împreună cu reprezentanţii DSVSA Gorj au depistat un administrator al unei societăţi comerciale din municipiul Târgu Jiu, care deţinea 85 de kilograme de carne ce avea termenul de valabilitate expirat. Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 26.000 de lei, iar întreaga cantitate de carne a fost indisponibilizată, urmând să fie distrusă“, a declarat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.

Evaziune fiscală din comerţ cu produse din carne

În vizorul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj a intrat şi un bărbat de 31 de ani, din Bumbeşti-Jiu, care este anchetat penal pentru evaziune fiscală din comerţ cu produse din carne.
Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Gorj au efectuat o verificare la o societate comercială, din oraşul Bumbeşti-Jiu, ocazie cu care s-a stabilit că administratorul acesteia, de 31 de ani, deţine un depozit alimentar frigorific de unde era comercializată carne fără înregistrarea veniturilor.
„La societatea respectivă au fost identificate evidenţe extracontabile din care rezultă că în perioada 2011 – 2016, administratorul a comercializat carne şi produse din carne în valoare de aproximativ 500.000 de lei către mai multe societăţi comerciale de pe raza judeţelor Gorj şi Hunedoara, fără să înregistreze în evidenţele firmei veniturile realizate. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală. Totodată, poliţiştii împreună cu inspectorii DSVSA Gorj au identificat produse alimentare depozitate în condiţii improprii consumului şi neetichetate corespunzător, precum şi fără documente legale de provenienţă. Pentru aceste nereguli, administratorul societăţii comerciale a fost sancţionat cu amendă în valoare de 22.000 de lei“, a declarat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.

Antifrauda a închis hala de carne

Hala de carne din Piața Centrală a municipiului Târgu Jiu a fost închisă de către comisarii antifraudă chiar în preajma Sărbătorilor Pascale. Societatea nu ar fi emis bonuri fiscale, iar într-o casierie nu ar fi fost găsită suma de 2.700 de lei. Banii ar fi fost ridicaţi de patron care ar fi făcut anumite plăţi.
„A fost închisă pe nedrept. Nu e normal să se închidă, pentru că a lipsit o sumă de 2.700 de lei din încasările pentru care s-au emis bonuri fiscale. Patronul a luat banii din casierie pentru a face o plată și nu s-a mai dus până acasă. Era o urgență și trebuia să facă plata. Omul poate dovedi că a făcut plata la CEC. Consider că nu este nici o problemă atâta timp cât au fost fiscalizați și achită taxele și impozitele către stat“, a spus Mihaela Cotoi, o angajată a halei de carne din Târgu Jiu.
Cel mai probabil, hala de carne va fi deschisă după remedierea deficienţelor. Nu este pentru prima dată când aici sunt depistate probleme, cele mai multe sancţiuni fiind aplicate de către inspectorii sanitar-veterinari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS