20.7 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2019
Acasă Local Gorj Sport extrem şi adrenalină la concursul off-road de la Runcu

Sport extrem şi adrenalină la concursul off-road de la Runcu

-

Cei mai buni piloţi off-road sunt aşteptaţi la Runcu
Cei mai buni piloţi off-road sunt aşteptaţi la Runcu

Comuna gorjeană Runcu va fi, vineri şi sâmbătă, gazda celei de-a doua ediţii a competiţiei de off-road, denumită în acest an Campionatul „100Tracks Run“, dedicată iubitorilor de sporturi extreme pe patru roţi. Concursul se va desfăşura pe traseele montane ale localităţii, autorităţile locale implicându-se la fel ca anul trecut, în scopul promovării zonei turistice şi a facilităţilor de aventură pe care le oferă comuna Runcu. Primarul Adrian Câmpeanu speră ca vineri şi sâmbătă localitatea să atragă foarte mulţi iubitori ai sporturilor extreme, dar şi turişti. „Este o competiţie care a ajuns al cea de-a doua ediţie şi ne bucurăm să o găzduim în comuna noastră. Joi (astăzi – n.r.) vor avea loc verificările tehnice şi înscrierea competitorilor. Vineri şi sâmbătă va fi concursul. Data trecută am obţinut o notă bună şi am primit avizele pentru o nouă competiţie. Cursele de vineri şi sâmbătă vor fi transmise on-line pe pagina de Facebook a Discovery Channel“, a declarat Adrian Câmpeanu, edilul din Runcu.
Concursul „100Tracks Run“ se va desfăşura sub egida ACR şi este organizat de Primăria Runcu, ACS 100Tracks Run, partener al acestei competiţii fiind Discovery Channel Online. Liviu Iernean, unul dintre organizatorii Campionatului „100Tracks Run“, a declarat că, vineri şi sâmbătă, concursul va fi structurat pe trei clase: Hard, Soft şi Trip. Piloţii intraţi în competiţia de off-road de la Runcu vor primi itinerariul sub forma unor trackuri GPS cu ajutorul cărora vor urma traseul stabilit de organizatori. „Trip este o clasă destinată maşinilor SUV 4×4 şi se desfăşoară pe trasee forestiere uşoare, lungimea traseului pentru Trip fiind între 100 şi 150 kilometri pe zi. Clasa Soft este dedicată maşinilor 4×4 şi se desfăşoară pe trasee forestiere cu dificultate medie, concurenţii fiind clasaţi după cel mai rapid timp de parcurgere a traseului. 20 de concurenţi şi-au manifestat interesul de a veni la Runcu pentru a se înscrie în etapele de vineri şi sâmbătă la clasa Soft. Clasa Hard este destinată oricărui pilot care deţine o maşină 4×4 modificată pentru a parcurge un traseu cu o dificultate ridicată. Maşinile sunt construite special pentru trasee dificile, costul uneia ajungând chiar şi la peste 100.000 de euro. La această categorie sunt interesaţi să participe zece piloţi din ţară şi din străinătate“, a declarat Liviu Iernean, coorganizatorul campionatului. Vineri, startul se va da la ora 9.00, de la Baza Salvamont Runcu. Cei care doresc să se înscrie la concursul „100Tracks Run“ pot accesa www.100tracks.net.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.