11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAmenzi pentru asfaltatorii străzilor din Craiova

Amenzi pentru asfaltatorii străzilor din Craiova

Oamenii legii au hotărât să amendeze cu 4.200 de lei SC Delta ACM pentru lucrările  de pe bulevardul Carol I (Foto: GdS)
Oamenii legii au hotărât să amendeze cu 4.200 de lei SC Delta ACM pentru lucrările
de pe bulevardul Carol I (Foto: GdS)

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Craiova au ieșit luni pe străzile din municipiu pentru a vedea dacă firmele care se ocupă cu asfaltarea respectă legea. În urma verificărilor, oamenii legii au amendat cu suma totală de 10.815 lei cele două societăți care asfaltează bulevardul Carol I, strada Împăratul Traian și strada Bucovăț, dar și pe cea care repară trotuarul de pe strada Caracal.
„În cursul zilei de ieri (18 aprilie – n.r.), polițiștii rutieri doljeni au organizat o acțiune pentru verificarea viabilității drumurilor, a semnalizării rutiere temporare a lucrărilor executate în zona drumului public, precum și pentru verificarea respectării de către constructori a condițiilor impuse de polițiștii rutieri prin avizele de execuție a lucrărilor. O societate comercială care efectuează lucrări de întreținere pe bulevardul Carol I a fost sancţionată contravenţional de către polițiștii rutieri cu amendă de 4.200 lei (40 de puncte-amendă), întrucât nu a respectat semnalizarea rutieră temporară avizată pentru lucrările efectuate, punând în pericol siguranța participanților la trafic“, au explicat polițiștii doljeni. Este vorba de SC Delta ACM, firmă care a fost amendată de mai multe ori în cursul anului 2015, ba chiar s-a ales cu un dosar penal pentru lucrările făcute pe Calea București. De altfel, tot luni, SC Delta a mai primit o amendă de 2.205 de lei (21 de puncte amendă) pentru că nu a respectat semnalizarea rutieră temporară avizată pentru lucrările efectuate pe strada Împăratul Traian din Craiova.
Altă societate amendată de polițiștii de la Rutieră pentru aceleași nereguli este SC Domarcons SRL, cea care asfaltează strada Bucovăț. Și în acest caz, amenda a fost de 2.205 lei. A treia societate sancționată cu 2.205 lei este SC Adrem Invest SRL, care reface trotuarul de pe strada Caracal, spart la puțin timp după reabilitarea străzii pentru introducerea unor cabluri de alimentare cu energie electrică.

Sancțiuni pentru Delta ACM

După cum spuneam, SC Delta ACM nu este la prima amendă dată de polițiștii Biroului Rutier Craiova. Asfaltarea străzii Calea Bucu­rești a început pe 22 iulie 2015, când utilajele Delta ACM au decopertat Calea București, însă au lăsat în urmă diferențe de nivel în zona intersecțiilor, a gurilor de canal, dar și gropi de toate mărimile. Lucrările au fost verificate de ofițerii Biroului Rutier Craiova, care, la începutul lunii august, au hotărât să sancționeze Delta ACM cu suma de 3.150 de lei pentru neregulile descoperite. Tot în august, Delta ACM a fost amendată cu suma de 6.300 de lei. Asta pentru că muncitorii nu nivelaseră șleaurile lăsate în zona a două intersecții mari: Calea București și străzile Sărarilor şi Petre Ispirescu (Institut și Viitorul). Ulterior, ofițerii Biroului Rutier Craiova au hotărât să întocmească un dosar penal pe numele SC Delta ACM, societatea fiind acuzată de comiterea a două infracțiuni prevăzute de Codul Rutier: neluarea măsurilor corespunzătoare de către executantul unei lucrări pentru semnalizarea obstacolelor sau lucrărilor pe drumurile publice dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie. Este vorba de două accidente în urma cărora șoferii și-au avariat mașinile tocmai în intersecțiile de la Institut și Viitorul.
Potrivit polițiștilor doljeni, în zilele de 6 și 8 august, pe Calea Bucureşti, în zona intersecţiilor cu străzile Sărarilor şi Petre Ispirescu, s-au produs două evenimente rutiere soldate cu avarierea a două autoturisme Audi. Unul s-a ales cu baia de ulei spartă, iar altul cu cauciucurile distruse. Dosarul penal se află încă în lucru la un ofițer al Biroului Rutier Craiova. Ulterior, în septembrie 2015, aceeași Delta ACM a fost amendată cu 9.450 de lei. De data aceasta, oamenii legii au stabilit că, în timp ce lucrau la trotuarele de pe Calea București, muncitorii Delta ACM au lăsat materiale și obstacole nesemnalizate pe partea carosabilă, care au pus în pericol circulația rutieră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS