16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimarul comunei Dârvari, a treia oară în arestul IPJ Mehedinți

Primarul comunei Dârvari, a treia oară în arestul IPJ Mehedinți

Ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Mehedinți au hotărât ieri să-l rețină pentru 24 de ore pe Vasilică Ologu, primarul suspendat al comunei Dârvari, dar și pe secretara primăriei. Cei doi sunt acuzați de instigare la comiterea infracțiunilor de delapidare, fals intelectual și uz de fals, respectiv fals intelectual şi uz de fals.
Polițiștii mehedințeni spun că cei doi suspecți au falsificat mai multe documente în baza cărora Ologu a primit salariul pentru lunile în care a fost suspendat din funcție. „Acestea (cele două persoane – n.r.) au falsificat mai multe documente oficiale în urma cărora una dintre acestea a obţinut sume de bani reprezentând indemnizaţia aferentă perioadei noiembrie 2015 – februarie 2016, când era suspendată din funcţie. Prejudiciul cauzat astfel bugetului local este de peste 10.889 de lei“, au explicat reprezentanții IPJ Mehedinți.
Cei doi suspecți au fost duși în arestul IPJ Mehedinți, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie duși la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vânju Mare cu propunere de arestare preventivă.
Vasilică Ologu nu este la primul dosar penal. La începutul lunii septembrie 2015, Ologu a fost depistat pe DJ 562B (Dârvari – Gemeni) conducând microbuzul şcolii din comună. În urma verificărilor, oamenii legii au stabilit că primarul nu are permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule. Vasilică Ologu a fost reținut pe 2 septembrie, iar după o noapte petrecută în arest a fost pus sub control judiciar. În acest dosar, în care este acuzat de conducere fără permis, Vasilică Ologu a fost trimis în judecată pe 4 aprilie.
După două luni, pe 3 noiembrie 2015, același Vasilică Ologu a fost reținut în alt dosar, în care a fost acuzat de comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu, două infracțiuni de hărțuire sexuală și alte două infracțiuni de folosire abuzivă a funcției în scop sexual, după ce mai multe angajate ale primăriei au reclamat că edilul le-a hărțuit.
În acest dosar mai sunt cercetate alte trei persoane, printre care se află alt primar de comună din Mehedinți, acuzate de comiterea infracțiunilor de mărturie mincinoasă și influențarea declarațiilor. Asta pentru că au încercat să-l ajute pe edilul din Dârvari, dând declarații mincinoase. Pe 4 noiembrie, Judecătoria Vânju Mare l-a pus sub control judiciar pe Ologu. În aceeași lună, edilul a fost suspendat din funcție, însă oamenii legii au stabilit că a făcut demersuri pentru a-și primi salariul, motiv pentru care s-a ales cu al treilea dosar penal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS