22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCondamnat la 12 ani de închisoare pentru viol și tâlhărie

Condamnat la 12 ani de închisoare pentru viol și tâlhărie

Magistrații de la Judecătoria Craiova au hotărât, vineri, să condamne la 12 ani de închisoare un craiovean de 36 de ani, acuzat că a violat și tâlhărit o tânără într-un vagon dezafectat din Stația CFR din cartierul Craiovița Nouă.
Potrivit reprezentanților Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova, în noaptea de 27 septembrie 2015, o tânără de 22 de ani a reclamat faptul că, în timp ce se îndrepta către casă, în triajul din cartierul Craiovița Nouă, a fost amenințată, violată și tâlhărită de un bărbat.
Cazul a fost preluat de ofițerii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova, care, în urma cercetărilor, au stabilit că autorul infracțiunilor este Virgil Dobre, zis Jderul, de 36 de ani, din Craiova, cunoscut cu antecedente penale. Anchetatorii au stabilit că acesta a acostat-o pe tânără și, sub amenițarea unui cuțit, a dus-o într-un vagon dezafectat, unde a violat-o. După ce a agresat-o, Dobre nu a plecat cu mâna goală, ci i-a luat geanta și telefonul mobil. Virgil Dobre a fost reținut și arestat preventiv pe 23 octombrie, iar în februarie, anul acesta, a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunilor de viol și tâlhărie.
Inculpatul și-a recunoscut faptele pentru a avea parte de o reducere a pedepsei, iar vineri a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru infracțiunile comise. De asemenea, judecătorii craioveni au hotărât ca inculpatul să rămână în continuare în arest și l-au obligat să-i achite victimei suma de 75.000 de lei drept daune morale și materiale. Din pedepasa primită se scade perioada cât inculpatul a stat în arest preventiv, de pe 23 octombrie 2015 și până pe 15 aprilie 2015. Hotărârea Judecătoriei Craiova nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS