24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPercheziții la Primăria Malu Mare

Percheziții la Primăria Malu Mare

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dolj au ridicat, ieri, la cererea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, mai multe documente și înscrisuri de la primăria comunei doljene Malu Mare. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj au confirmat acțiunea ofițerilor de la Economic și au precizat doar că documentele au fost ridicate la cererea procurorilor, care instrumentează un dosar penal privind activitatea Primăriei Malu Mare.
Întrebat despre această situație, Alexandru Dicu, edilul-șef al comunei Malu Mare, a precizat pentru Gazeta de Sud că, într-adevăr, polițiștii au venit ieri în comună pentru a cere mai multe documente, însă nu știe decât că este vorba de o reclamație. „Au cerut mai multe documente și noi le-am dat. Știu că este vorba de o reclamație făcută de o persoană, dar nu împotriva mea, ci împotriva primăriei“, a explicat primarul Dicu.
Ultima astfel de acțiune a fost făcută de oamenii legii pe 6 aprilie, când au fost ridicate mai multe documente de la Primăria Mârșani într-un dosar privind comiterea mai multor infracțiuni de abuz în serviciu și fals intelectual.
Potrivit unor surse judiciare, cercetările oamenilor legii ar putea viza modul în care au fost retrocedate mai multe suprafețe de teren în localitatea Malu Mare. Încă din 2012, Gazeta de Sud scria despre problemele din această comună („Scamatorii imobiliare la Malu Mare” – 14 decembrie 2012). Aproximativ 400 de persoane solicitaseră primăriei, în baza legilor funciare, retrocedarea a circa 300 de hectare de teren, însă primarul Alexandru Dicu susţinea atunci că nu mai are la dispoziţie suprafeţe libere. Un fost apropiat al primarului chiar l-a acuzat că, în perioada în care se plângea de lipsa terenului, primarul punea în posesie numai anumite persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS