7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDrumuri ca după bombardament la periferia Craiovei

Drumuri ca după bombardament la periferia Craiovei

Locuitorii de la periferia Craiovei care plătesc impozite la nivel de municipiu sunt nevoiți să circule pe drumuri pe care s-au format adevărate cratere. Pe câteva alei din zonă nu există asfalt și nici canalizare. Locuitorii sunt împărțiți: fie plătesc impozite la Craiova, fie la Cârcea.

Locuitorii din zona Plaiul Vulcănești circulă pe străzi pline de gropi, deși mulți plătesc impozite la nivelul Craiovei. Cetățenii cu buletin de Craiova sau de Cârcea cer de câțiva ani să li se introducă utilități, cum ar fi sistemul de canalizare, dar nici până astăzi nu au așa ceva.
Arterele de circulație de pe câteva alei din Drumul Apelor (cartierul Plaiul Vulcănești) arată de parcă ar fi după bombardament. Deși localnicii spun că unele străzi au fost pietruite în urmă cu doi ani, zilele trecute se puteau vedea adevărate cratere în respectivele drumuri. Localnici se plâng de faptul că s-a introdus apă curentă, dar nu este canalizare, în schimb cele două primării care își dispută zona știu să le ceară plata impozitelor.

Cine se ocupă de drumuri?

Situația este delicată din punct de vedere administrativ, pentru că în zona respectivă există un conflict privind grănițuirea între municipiul Craiova și comuna Cârcea.
Localnicii de pe acele străzi, respectiv Aleea 5 Drumul Apelor și Aleea 7, sunt împărțiți între două unități administrativ teritoriale. Unii aparțin de Craiova, cu toate actele, alții aparțin de Cârcea. Toate construcțiile noi care s-au ridicat în ultimii doi-trei ani sau care se construiesc acum figurează pe Cârcea, în timp ce cele vechi sunt pe Craiova.
Localnicii reclamă situația drumurilor proaste. „Eu am un teren și o casă situate față în față și terenul e pe Cârcea, iar casa pe Craiova. Nu e corect, dar Primăria Cârcea spune că terenul e pe teritoriul lor, cei de la Craiova spun că am apucat la ei. Acum nu știu cum va fi. Drumul l-au tot făcut, dar nu l-au făcut bine. (…) Drumul acesta l-au făcut anul trecut sau acum doi ani și uitați-vă și dumneavoastră cum arată. Craiova l-a făcut“, a spus Victoria Alboteanu, care se strecura cu mașina printre gropile din drum.
Altă persoană care locuiește pe Aleea 5 Drumul Apelor acuză faptul că Primăria Craiova „a băgat plugul pe stradă și a făcut numai gropi. Nu a pus piatră, nu a pus nimic“.

Probleme și cu alte utilități: lipsește canalizarea

Femeia a mai arătat că în zonă există altă problemă legată de utilitățile publice. Este apă curentă, dar nu există canalizare. „Apa curentă s-a introdus de pe timpul lui Bulucea, dar nici până acum nu avem canalizare. Am cerut la Craiova introducerea canalizării, dar ne-au spus că nu pot să o facă. Normal așa ar fi fost. Avem conducta de apă, avem gaze, dar canalizare nu este și vă dați seama că toți suntem cu haznale. Nu e corect. Nu știu care primărie ar trebui să ne facă utilitățile. Probabil cea care încasează mai mulți bani (din impozite – n.r.). Eu am ieșire și pe partea cealaltă, pe Aleea 3, și acolo au pus ceva piatră, dar din loc în loc, parcă e semănată“, a mai spus femeia, locatară pe Aleea 5 Drumul Apelor.

Ce spune primarul din Cârcea

În situațiile în care jumătate dintre cetățenii de pe o stradă aparțin de Craiova, iar cealaltă jumătate aparțin de Cârcea, localnicii se întreabă cine trebuie să le repare drumurile și să le introducă utilitățile. Dacă apa curentă a fost introdusă de Primăria Craiova și tot Craiova a pietruit câteva drumuri, primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, spune că are în plan să introducă utilități în zonă, pe fonduri europene. „Drumurile care sunt pe Craiova le face Craiova, iar unde sunt pe Cârcea le face Cârcea. Drumurile sunt prinse fie la o unitate administrativ teritorială, fie la alta. Primăria Cârcea are în plan să facă proiecte pentru introducerea diverselor utilități în zonă. Vorbim de apă, de canal. Se va face canalizare și în zona respectivă“, a spus primarul Valerică Pupăză, fără a preciza și când se prefigurează să aibă canalizare locuitorii care plătesc impozite către Cârcea.
Reprezentanții Primăriei Craiova care sunt responsabili cu reabilitările de drumuri nu au putut fi contactați pentru obținerea unui punct de vedere referitor la drumurile degradate de pe câteva alei din Drumul Apelor. Potrivit programului de investiții publice pe anul 2016, publicat pe site-ul municipalității, Primăria Craiova nu a prevăzut anul acesta vreo modernizare a străzilor de pe aleile din Drumul Apelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS