13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMircea Roman expune la Muzeul de Artă din Craiova

Mircea Roman expune la Muzeul de Artă din Craiova

Lucrările purtând semnătura lui Mircea Roman, expuse la Craiova, parcurg mai multe etape ale creației artistului (Foto: Remus Andrei Ion)

Mircea Roman, câștigător, în 1992, al celui mai important premiu pentru sculptură din lume, Marele Premiu al Trienalei de la Osaka, dar și al altor premii cu rezonanță internațională, va fi prezent în Craiova între 15 aprilie și 26 mai, când Muzeul de Artă îi va organiza expoziția cu titlul „Trama rama Drama“. Vernisajul va avea loc vineri, 15 aprilie, de la ora 18.00. Lucrările expuse parcurg mai multe etape ale creației artistului. Ele spun povestea unor personaje plămădite din bucățele de lemn, fiecare dintre ele reprezentând un fel de hartă (uneori) antropomorfă a micilor și marilor lupte, suferințe, încercări și îndoieli care, în viziunea lui Mircea Roman, străbat ca o rețea hidrografică sufletul uman, reconstruindu-l din petice cusute cu ață roșie.
Lucrările lui Mircea Roman sunt prezente în colecții muzeale și private din toată lumea, iar în ultimii ani cota artistului s-a consolidat în urma unor tranzacții-record pe piața de artă din România, care l-au situat, în 2007,
într-un Top 10 al celor mai bine vânduți artiști români, alături de Grigorescu, Tonitza, Aman și Petrașcu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS