17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMinisterul Culturii nu scapă din ochi Parcul „Romanescu“

Ministerul Culturii nu scapă din ochi Parcul „Romanescu“

Comisia de control constituită de Ministerul Culturii a venit din nou în inspecție în Parcul „Nicolae Romanescu“ din Craiova, pentru a verifica dacă autoritățile locale respectă măsurile de protecție a naturii decise pe 30 martie. După cum se știe, în urma articolelor din GdS, ministerul a decis să verifice dacă firma angajată de primărie să reabiliteze parcul respectă proiectul și nu afectează vegetația. După controlul făcut în perioada 30 martie – 1 aprilie, comisia a decis sistarea lucrărilor pe spațiile verzi până pe 14 aprilie și tratarea copacilor răniți de utilajele șenilate.
Ieri, membrii comisiei au avut o întâlnire cu reprezentanții primăriei, cu cei ai instituțiilor subordonate ei, dar și cu reprezentanții firmei direct implicate în realizarea lucrărilor în parcul monument istoric.
Reuniunea a avut loc în condițiile în care urmează să se redeschidă șantierul. „În timpul în care au fost sistate lucrările în șantier au fost luate măsuri pentru protejarea vegetației, ce au fost transmise constructorului, care le-a aplicat împreună cu Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ. Azi (ieri – n.r.) ne-am întâlnit, din nou, cu toți specialiștii, cu cei care asigură asistența la proiectare, cu beneficiarul, cu toate instituțiile implicate, cu proiectantul, dar și cu consultanții pentru a stabili ce lucrări pot merge mai departe și pentru a înmâna constructorului un material informativ despre protejarea vegetației pe durata lucrărilor de pe şantier. Acestea vor reîncepe și trebuie luate măsuri de protejare a vegetației. Materialul informativ se adresează oamenilor care nu sunt specialiști, deci va fi foarte ușor de înțeles“, a precizat Andreea Răducu, președintele Asociației peisagiștilor – Filiala București, membră în comisia constituită de Ministerul Culturii.
De asemenea, raportul final al comisiei ce își propunea evaluarea impactului intervenţiilor efectuate asupra monumentului istoric a fost finalizat, el urmând să fie făcut public, în scurt timp, de ministrul culturii, Vlad Alexandrescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS