12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimăria caută constructor pentru Business Center Sud

Primăria caută constructor pentru Business Center Sud

Primăria Craiova caută alt constructor pentru Business Center Sud, proiect pe fonduri europene, lăsat în paragină de la sfârșitul anului 2015. Din cauza întârzierilor provocate de fostul constructor, lucrările au fost sistate, contractul reziliat, iar acum administrația locală este nevoită să scoată de la bugetul local peste 700.000 de lei. Viitorul constructor trebuie să termine lucrările într-o lună, altfel există riscul să se piardă fondurile europene.

Alt proiect pe fonduri europene – Business Center Sud, o clădire de 1.028,75 mp cu spații pentru birouri – bate pasul pe loc, cu riscul de a se pierde finanțarea. Din cauza întârzierilor provocate de fostul constructor, Duo Management Construct SRL, lucrările începute în 2013 nu s-au finalizat nici până la sfârșitul anului trecut. După ce a semnat contractul în 2013, constructorul nu a respectat termenul trecut în documente, adică sfârșitul anului 2014, și a cerut în repetate rânduri noi termene. Prin urmare, administrația locală a reziliat contractul în momentul în care lucrările fuseseră realizate în proporție de 80%.
Ca să nu fie nevoită să dea înapoi fondurile europene, administrația locală a decis, în cele din urmă, să prelungească termenul de execuție până pe 30.06.2016 și să aloce de la bugetul local suma de 737.645 de lei, bani necesari cheltuielilor pentru finalizarea proiectului.
Primăria a scos la licitație, pe 6 aprilie 2016, după cum se arată în caietul de sarcini, „Execuție lucrări pentru proiectul Business Center Sud Craiova“. Valoarea estimată a contractului este de 834.759 de lei exclusiv TVA la care se adaugă 29.363 exclusiv TVA pentru serviciile de dirigenție. Firma care va câștiga contractul are un termen foarte scurt pentru finalizarea lucrărilor, o lună. „Șantierul de la Business Center stagnează în acest moment. Termenul de finalizare a proiectului este demult depășit. La sfârșitul anului trecut a fost reziliat contractul cu firma Duo Management și s-a reînceput procedura de scoatere la licitație atât a lucrărilor de dirigenție de șantier, cât și a celor de execuție, nu înainte de a introduce proiectul Business Center Sud Craiova în lista de proiecte cu risc de neimplementare în perioada de eligibilitate. În acest moment procedura a fost parcursă și vom încheia contractul cu câștigătorul procedurii. Pe partea de execuție, deschiderea se va face pe 14 aprilie. Proiectul este la acest moment executat în proporție de 80%. Mai sunt de făcut lucrări la tâmplărie, o parte din instalația electrică și punerea în funcțiune a întregului complex. Adică nu au mai rămas de efectuat lucrări foarte ample. Termenul final este sfârșitul lunii iunie 2016. Viitorul constructor are la dispoziție 30 de zile pentru finalizarea lucrărilor ca să nu ajungem în situația să rabursăm fondurile“, a declarat pentru GdS, Mihail Genoiu, viceprimarul municipiului Craiova.

Un contract cu întârzieri majore

Reamintim că valoarea totală a proiectului este de 3.455.494,67 lei. Acesta a fost încheiat pe 30.10.2013 între Municipiul Craiova și SC Duo Management Construct SRL, având ca termen final data de 13.02.2014. Lucrările au fost suspendate din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, dar și din cauza necesității suplimentării cantităţilor de lucrări la anumite operaţiuni. Pe 27.10.2014, SC Duo Management Construct SRL a solicitat prelungirea duratei de execuţie a lucrărilor la obiectivul Business Center Sud Craiova cu 120 de zile. După analizarea acestei solicitări, precum şi a documentelor justificative depuse de executant, beneficiarul (Primăria Craiova) a considerat întemeiată prelungirea contractului de execuţie mai sus menţionat cu 14 zile, respectiv până pe 23.12.2014. Începând cu 24.12.2014, executantul se afla în afara termenului de execuţie, în cele din urmă contractul fiind reziliat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS